Milyen színűek legyenek a helyiségek?


Kedves Marcsi! Most újítunk fel egy kétszintes 120 négyzteméteres házat, és elérkeztünk a festéshez. A színek kiválasztásában szeretném a tanácsodat kérni.

A ház stílusát egy fehér, angol stílusú lépcső határozza meg. Lent van a nappali-konyha egy nyers téglából épített kandallóval, valamint az előszobából nyílik egy pici szoba és egy zuhanyzós fürdőszoba. A tetőtérben előszobából nyílik a háló, 2 gyerekszoba és egy fürdőszoba. Az alsó szint és a felső előszoba teljes padlóburkolata egy Appalachion Hickory nevű laminált padló (kicsit sárgás árnyalatú szerintem benne sötétbarna csíkokkal). Az említett helyeken alul és felül is fehér szegőléc keretezi a falat. A konyhabútor fehér, sötét szürkés-barnás színű munkapulttal.

Milyen falszínt ajánlanál a nappali-konyha-előszobába? Én a meleg csokoládé világos árnyalataihoz vonzódom, kevésbé a szürkés színekhez. Szerinted ilyen jellegű szín képzelhető el? Az elég unalmas alapot élénk sárga, narancs, zöld színeket behozó textilekkel (függöny, párna) és dísztárgyakkal tervezem feldobni. A felsoroltakon kívül ajánlanál más színt is?

Kanapénk, nappali bútorunk még nincs. Ezeknek milyen színt javasolnál?

Az alsó szint színben elég egységes. Fönt viszont a gyerekeim az egyik szobába zöldet, a másikba halvány lilát szeretnének, a fürdőszoba csempéje pedig narancs-sárga színvilágú, a háló pedig bézs-barna. Mi a véleményed: belefér ez a tarkaság, ha az előszoba ugyanolyan mint az alsó szinten? Hogyan lehetne egységesíteni?

Válaszaidat előre is köszönöm, nagy segítséget jelentene!

üdv,

Kata

 

Kedves Kata!

A lenti térben maradhatnak az elképzelésed szerinti meleg csokibarna világosabb árnyalatai. A sárgának csak egy árnyalatával dolgozz a kiegészítőket, textileket illetően. A zöldet is külön választanám. Tehát vagy zöld vagy sárga. Kanapénak is inkább barnát válasszatok, mert ez hosszabb távon lehet jó megoldás, ha egyszer a kiegészítőket illetően váltanátok. Az Emeleten a gyerekszobákat engedd a gyerekeid kedvének, ízlésének megfelelően alakítani. Így szívesebben térnek haza, és tartózkodnak majd itt. A fürdő narancs csempéje passzolhat a lenti kiegészítőkkel.

Sok sikert kívánok a további tervezgetéshez!

 

Üdv.

Marcsi

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Válasszon egyedi homlokzatszínt!
Ha ruháról vagy lakástextilről van szó, könnyen választunk színeket, de hogy milyen...
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Lebegő bonsai fák és buja kertek: 2017-ben is vár a Gardenexpo
Az első melengető napsugarak megjelenésével azonnal felébred szívünkben a szabadságvágy....
Divatos színek 2017-ben
Szeretnéd a trendeket követni az idei évben is? Eláruljuk, milyen színekkel teheted...