Milyen színűek legyenek a helyiségek?


Kedves Marcsi! Most újítunk fel egy kétszintes 120 négyzteméteres házat, és elérkeztünk a festéshez. A színek kiválasztásában szeretném a tanácsodat kérni.

A ház stílusát egy fehér, angol stílusú lépcső határozza meg. Lent van a nappali-konyha egy nyers téglából épített kandallóval, valamint az előszobából nyílik egy pici szoba és egy zuhanyzós fürdőszoba. A tetőtérben előszobából nyílik a háló, 2 gyerekszoba és egy fürdőszoba. Az alsó szint és a felső előszoba teljes padlóburkolata egy Appalachion Hickory nevű laminált padló (kicsit sárgás árnyalatú szerintem benne sötétbarna csíkokkal). Az említett helyeken alul és felül is fehér szegőléc keretezi a falat. A konyhabútor fehér, sötét szürkés-barnás színű munkapulttal.

Milyen falszínt ajánlanál a nappali-konyha-előszobába? Én a meleg csokoládé világos árnyalataihoz vonzódom, kevésbé a szürkés színekhez. Szerinted ilyen jellegű szín képzelhető el? Az elég unalmas alapot élénk sárga, narancs, zöld színeket behozó textilekkel (függöny, párna) és dísztárgyakkal tervezem feldobni. A felsoroltakon kívül ajánlanál más színt is?

Kanapénk, nappali bútorunk még nincs. Ezeknek milyen színt javasolnál?

Az alsó szint színben elég egységes. Fönt viszont a gyerekeim az egyik szobába zöldet, a másikba halvány lilát szeretnének, a fürdőszoba csempéje pedig narancs-sárga színvilágú, a háló pedig bézs-barna. Mi a véleményed: belefér ez a tarkaság, ha az előszoba ugyanolyan mint az alsó szinten? Hogyan lehetne egységesíteni?

Válaszaidat előre is köszönöm, nagy segítséget jelentene!

üdv,

Kata

 

Kedves Kata!

A lenti térben maradhatnak az elképzelésed szerinti meleg csokibarna világosabb árnyalatai. A sárgának csak egy árnyalatával dolgozz a kiegészítőket, textileket illetően. A zöldet is külön választanám. Tehát vagy zöld vagy sárga. Kanapénak is inkább barnát válasszatok, mert ez hosszabb távon lehet jó megoldás, ha egyszer a kiegészítőket illetően váltanátok. Az Emeleten a gyerekszobákat engedd a gyerekeid kedvének, ízlésének megfelelően alakítani. Így szívesebben térnek haza, és tartózkodnak majd itt. A fürdő narancs csempéje passzolhat a lenti kiegészítőkkel.

Sok sikert kívánok a további tervezgetéshez!

 

Üdv.

Marcsi

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Lebegő bonsai fák és buja kertek: 2017-ben is vár a Gardenexpo
Az első melengető napsugarak megjelenésével azonnal felébred szívünkben a szabadságvágy....
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Divatos színek 2017-ben
Szeretnéd a trendeket követni az idei évben is? Eláruljuk, milyen színekkel teheted...
Így válassz tévét karácsonyra
A lapos tévék évről évre egyre előkelőbb helyen szerepelnek a karácsonyi ajándékok...