Bútorfelújítás csiszolással


Kedves Sándor! Néhány régi, furnérozott és lakkozott bútordarab felújításába kell kezdenem, de nem sokat tudok a bútorfelújításról.

Nem tudom eldönteni, melyik típusú csiszológép lenne a legcélszerűbb: a szalagos, az orbitalis, vagy a rezgőcsiszoló. Ez utóbbihoz a legolcsóbb a csiszolópapír, de nem tudom, milyen hatásfokkal lehet használni nagy felületre (asztallap) a teljes lakkréteg eltávolítására. Ha még a végén polírozni is kell, akkor viszont az orbitalis csiszoló lenne megfelelőbb. Segítségét előre is köszönöm.

Árpád

Kedves olvasó !

Mindenképp a szalagcsiszolóval kell felújítani az ilyen fajta bútorokat, a lakkréteg keménysége miatt csak a szalagcsiszólóval érhetünk el a nyers fáig. Javasolok P 60-as durvaságú vásznat rá amíg a lakkréteg el nem csiszolódik, majd P 80-al finomítsuk. A végén P 120 as vászonnal tegyük a felületet újralakkozhatóvá. Az első lakkréteget óvatosan csiszoljuk át kézzel a lakk megkötése után P 100-as vászonnal és portalanítsuk a felületet, majd készre lakkozzuk. Ügyeljünk arra hogy a lakk száradása pormentes helyen történjen, szükség szerint 3 réteget is felhordhatunk. A lakk kiválasztásánál első sorban a funkcionalitás legyen a szempont ne az anyag korszerűsége , mert rengeteg anyag létezik csupa jó tulajdonsággal a flakonon. A festék boltban biztosan ajánlanak igénynek megfelelő lakk anyagot.

 

 


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hogyan válasszunk klímát?
Elstartolt a nyár! Idén igazán kegyes hozzánk az időjárás, már hetek óta élvezhetjük...
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Méltó folytatás
  Tökéletes szimbiózisban él együtt múlt és jelen Barnabás budapesti otthonában....
5 alapelem, ami nélkül nincs jó hőszigetelés
A kora őszi időszak a legalkalmasabb arra, hogy a falak hőszigetelésével felkészítsük...