Bútorfelújítás csiszolással


Kedves Sándor! Néhány régi, furnérozott és lakkozott bútordarab felújításába kell kezdenem, de nem sokat tudok a bútorfelújításról.

Nem tudom eldönteni, melyik típusú csiszológép lenne a legcélszerűbb: a szalagos, az orbitalis, vagy a rezgőcsiszoló. Ez utóbbihoz a legolcsóbb a csiszolópapír, de nem tudom, milyen hatásfokkal lehet használni nagy felületre (asztallap) a teljes lakkréteg eltávolítására. Ha még a végén polírozni is kell, akkor viszont az orbitalis csiszoló lenne megfelelőbb. Segítségét előre is köszönöm.

Árpád

Kedves olvasó !

Mindenképp a szalagcsiszolóval kell felújítani az ilyen fajta bútorokat, a lakkréteg keménysége miatt csak a szalagcsiszólóval érhetünk el a nyers fáig. Javasolok P 60-as durvaságú vásznat rá amíg a lakkréteg el nem csiszolódik, majd P 80-al finomítsuk. A végén P 120 as vászonnal tegyük a felületet újralakkozhatóvá. Az első lakkréteget óvatosan csiszoljuk át kézzel a lakk megkötése után P 100-as vászonnal és portalanítsuk a felületet, majd készre lakkozzuk. Ügyeljünk arra hogy a lakk száradása pormentes helyen történjen, szükség szerint 3 réteget is felhordhatunk. A lakk kiválasztásánál első sorban a funkcionalitás legyen a szempont ne az anyag korszerűsége , mert rengeteg anyag létezik csupa jó tulajdonsággal a flakonon. A festék boltban biztosan ajánlanak igénynek megfelelő lakk anyagot.

 

 


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Tökéletes kislakás Taipeiben
Ebben az apró kis lakásban egy pár lakik a cicájával, méghozzá a legnagyobb kényelemben....
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Macskabútor modern formában
Egy cicakuckóról a legtöbb esetben nem a "modern" vagy "vagány" szavak jutnak először...
Természetes térelválasztás szabadon
Az olasz Zilio A&C bútortervező márka a közelmúltban kezdett együtt dolgozni...