Otthon - 25 év után felújítjuk a fürdőszobát | Nemess Tímea

25 év után felújítjuk a fürdőszobát


Kedves Tímea! Fürdőszoba-felújításra készülök.

25 éve épült házunk nem túl nagy, 6 nm-es fürdőszobájának felújításán gondolkodom. Azon túl, hogy a berendezésével is gondban vagyok, hiszen kádas megoldást szeretnénk és itt lenne elhelyezve a mosó és szárítógép is, a kád és a WC kiválasztása is dilemmám. Korábbi válaszait olvasva a Ravak kádat ajánlotta vkinek. Én is egy Ravak Mango kádban gondolkodtam, azonban  mind a kád, mid az előlap árát drágának találom. Nemrég láttam, hogy a Cersanit is gyárt Nano néven hasonlót kb. fele annyiért. Segítene abban, hogy a gyártón kívül mi a különbség és melyik lehet a jó választás?

 

A WC-nél pedig a Geberit szagelszívós típusát gondolnám, de nem nagyon hallottam róla tapasztalatot. Érdemes ilyenre áldozni és beépíthető ez régebbi típusú házakba is?

 

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Ildikó

 

Kedves Ildikó!

 

 

A Ravak aszimmetrikus kádjai közül valóban ez az Avocado kád a legmegfelelőbb helytakarékosság szempontjából. A különbség a kádak között alapanyagban és gyártástechnológiában lehet. A Ravak kádjai például úgy készülnek, hogy az akril lapot egy számítógép által vezérlet dróthálóra fektetik és attól függően, hogy melyik típusú kádat gyártják, csak azokon a részeken hevítik az akril lapot, ahol nem lesznek ívek, sarkok. Ez azért nagyon jó, mert amikor a formába húzzák ezt a lapot, akkor azokon a részeken, ahol nem melegítették az anyagot, ott nem fog megnyúlni, ezáltal az ívek és sarkok részein nem vékonyodik el az akril lap. Így közel azonos réteg vastagságú az alapanyag. Alapvetően a Cersanit és a Ravak is nagyon jó minőséget gyárt, a Cersanit 7 év garanciát ad a kádakra, a Ravak 10 évet. Ami nagyon fontos, hogy a kád a lábbal együtt legyen beépítve és a csempét le kell futtatni a kád mögé, ne a kádperemre ültessük. A garanciát csak ezen feltételek betartása mellett lehet érvényesíteni.

 

A Geberit szagelszívós wc-je mindenképpen ajánlott olyan helyiségekbe, ahol nincs ablak vagy szellőztetési lehetőség. Gondoljunk csak egy vendégségre, amikor kellemetlen lehet a fürdőből kiáramló szag. :-) Arra kell figyelni, hogy az aktív szénszűrőt fél évente kell cserélni. Természetesen beépíthető akár régebben épült házakba is.

 

Üdvözlettel:

 

Nemess Tímea

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hogyan válasszunk klímát?
Elstartolt a nyár! Idén igazán kegyes hozzánk az időjárás, már hetek óta élvezhetjük...
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Méltó folytatás
  Tökéletes szimbiózisban él együtt múlt és jelen Barnabás budapesti otthonában....
5 alapelem, ami nélkül nincs jó hőszigetelés
A kora őszi időszak a legalkalmasabb arra, hogy a falak hőszigetelésével felkészítsük...