25 év után felújítjuk a fürdőszobát


Kedves Tímea! Fürdőszoba-felújításra készülök.

25 éve épült házunk nem túl nagy, 6 nm-es fürdőszobájának felújításán gondolkodom. Azon túl, hogy a berendezésével is gondban vagyok, hiszen kádas megoldást szeretnénk és itt lenne elhelyezve a mosó és szárítógép is, a kád és a WC kiválasztása is dilemmám. Korábbi válaszait olvasva a Ravak kádat ajánlotta vkinek. Én is egy Ravak Mango kádban gondolkodtam, azonban  mind a kád, mid az előlap árát drágának találom. Nemrég láttam, hogy a Cersanit is gyárt Nano néven hasonlót kb. fele annyiért. Segítene abban, hogy a gyártón kívül mi a különbség és melyik lehet a jó választás?

 

A WC-nél pedig a Geberit szagelszívós típusát gondolnám, de nem nagyon hallottam róla tapasztalatot. Érdemes ilyenre áldozni és beépíthető ez régebbi típusú házakba is?

 

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Ildikó

 

Kedves Ildikó!

 

 

A Ravak aszimmetrikus kádjai közül valóban ez az Avocado kád a legmegfelelőbb helytakarékosság szempontjából. A különbség a kádak között alapanyagban és gyártástechnológiában lehet. A Ravak kádjai például úgy készülnek, hogy az akril lapot egy számítógép által vezérlet dróthálóra fektetik és attól függően, hogy melyik típusú kádat gyártják, csak azokon a részeken hevítik az akril lapot, ahol nem lesznek ívek, sarkok. Ez azért nagyon jó, mert amikor a formába húzzák ezt a lapot, akkor azokon a részeken, ahol nem melegítették az anyagot, ott nem fog megnyúlni, ezáltal az ívek és sarkok részein nem vékonyodik el az akril lap. Így közel azonos réteg vastagságú az alapanyag. Alapvetően a Cersanit és a Ravak is nagyon jó minőséget gyárt, a Cersanit 7 év garanciát ad a kádakra, a Ravak 10 évet. Ami nagyon fontos, hogy a kád a lábbal együtt legyen beépítve és a csempét le kell futtatni a kád mögé, ne a kádperemre ültessük. A garanciát csak ezen feltételek betartása mellett lehet érvényesíteni.

 

A Geberit szagelszívós wc-je mindenképpen ajánlott olyan helyiségekbe, ahol nincs ablak vagy szellőztetési lehetőség. Gondoljunk csak egy vendégségre, amikor kellemetlen lehet a fürdőből kiáramló szag. :-) Arra kell figyelni, hogy az aktív szénszűrőt fél évente kell cserélni. Természetesen beépíthető akár régebben épült házakba is.

 

Üdvözlettel:

 

Nemess Tímea

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hogyan integráljuk a fürdőszobát a lakótérbe?
Míg a korábbi évtizedekben a fürdőszoba csupán alapvető funkcióját töltötte be,...
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Hogyan válasszunk klímát?
Elstartolt a nyár! Idén igazán kegyes hozzánk az időjárás, már hetek óta élvezhetjük...
Méltó folytatás
  Tökéletes szimbiózisban él együtt múlt és jelen Barnabás budapesti otthonában....