Milyen kiegészítő szín illik a barackhoz?


Kedves Tímea! Milyen színű bútorokat, kiegészítőket tegyek a fürdőbe?

Fürdőszobánkat nemrég újítottuk fel, jelenleg még csak egy sarokkád és egy mosdókagyló van benne. A falak fehérek. Az lenne a kérdésem, hogy milyen színű kiegészítőket, pl.szőnyeget tehetek barackos narancsos árnyalatú csempéinkhez? A csempék színeivel megegyezőket, vagy pedig teljesen eltérőt? Zöldet, kéket? A bútorok színe milyen legyen? Teljesen tanácstalan vagyok, bármilyen ötletet szívesen fogadok, hiszen a helyiség még üres. :-)

 

Köszönettel

 

Timcsi

Kedves Timcsi!

A barack és narancs színeknek (is) számtalan árnyalata van. Ezért is kerestem több képet, mert így talán jobban látod, melyik áll a legközelebb a Ti fürdőszobátokhoz.Az első képen egy barack - fehér színösszeállítást találsz. A fehér szín a barackkal ártatlanságot, letisztultságot tükröz. Kellemes összeállítás. Kiegészítők: fehér vagy matt króm. Törölközőt és textíliát fehéret vagy halvány barackot tennék.

A második képen egy szürkés barna színnel kombinálták a barack egyik közepes árnyalatát. Ehhez az árnyalathoz kitűnően illik ez a natúr szürkésbarna színű bútor. Ettől az egésznek egy natúr, pasztell összhatása lesz, modernné válik a fürdő megjelenése. Kiegészítők: fehér vagy matt króm. Törölközőt és textíliát törtfehéret, világos krémszínt vagy mogyorót tennék.

A harmadik képen szintén egy barack csempével burkolt fürdő látható dió színű bútorral. Ez már egy melegebb árnyalat, erőteljesebb a látvány is. Ez összhatásában egy kicsit klasszikusabb megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának. Kiegészítők: fényes króm. Szőnyeget és törölközőt a fehér árnyalataiból választanék vagy kellemes karamelles árnyalatot.

A negyedik képen egy erőteljes, kifejezetten narancs színű fürdőhöz csoki színű szekrényt építettek be, gyönyörű összhangban van egymással a két szín és meleg, otthonos érzetet ad a fürdőnek. Kiegészítők: réz vagy króm. Szőnyeget, törölközőt a meleg barna árnyalataiból választanám vagy a narancs egy nagyon hasonló árnyalatából.

 

 

Ha ugyanezt fehér bútorral valósítják meg, akkor egy modernebb, frissebb összhatást lehet elérni. Kiegészítőt ebben az esetben krómot tennék.  Kiegészítők terén a barna esetleg egy élénk világos zölddel lehetne frissíteni. Ha a kiegészítők harmonizálnak a fürdő színeivel és nem túl elütőek, akkor elegáns látványt nyújt az összkép.

 

Remélem tudtam segíteni!:-)

Szia!

Nemess Tímea

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hogyan integráljuk a fürdőszobát a lakótérbe?
Míg a korábbi évtizedekben a fürdőszoba csupán alapvető funkcióját töltötte be,...
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Hogyan válasszunk klímát?
Elstartolt a nyár! Idén igazán kegyes hozzánk az időjárás, már hetek óta élvezhetjük...
Lebegő bonsai fák és buja kertek: 2017-ben is vár a Gardenexpo
Az első melengető napsugarak megjelenésével azonnal felébred szívünkben a szabadságvágy....