Sarokkád vagy hagyományos forma?


Kedves Tímea! Fürdőszobánk felújítását tervezzük és megakadtunk a fürdőkád kérdésénél.

Mivel nem túl nagy helyiségről van szó, nagyon fontos, hogy jól gazdálkodjunk a hellyel. Én sarokkádra gondoltam, de a férjem szerint semmivel sem foglal kisebb helyet a hagyományosnál. Tudna abban segíteni, hogy milyen támpontokat kellene végiggondolnom, hogy legalább a kád kérdésben döntésre jussunk? Több helyen láttam, hogy a kádak különböző anyagokból készülnek és egyszer már fürödtem akril kádban, ami nagyon tetszett, mert nem volt hideg az anyaga, nem úgy mint a régebbi, hagyományos kádaknak. Tehát az anyagválasztásban is szeretném, ha segítene.

Köszönettel:
Sarolta

Kedves Sarolta!

Leggyakrabban a fürdőszoba méreteitől, az ajtó elhelyezkedésétől függ, hogy milyen kádat tudunk elhelyezni a fürdőben, illetve a fürdési szokásaink is meghatározhatják a kád formáját, méretét, és az olyan esetleges kiegészítők, mint a kádparaván igényét. Ha szeretünk elmerülni egy kád vízben és befér a fürdőnkbe, akkor valóban érdemes tágasabb sarokkádat választani. Ha inkább többet zuhanyzunk, akkor megfontolandó egy aszimmetrikus kád beépítése. Ennél a típusnál a kád nem foglal akkora helyet, mint egy sarokkád, viszont egy 150 cm hosszú aszimmetrikus kád belmérete megegyezik egy 170 cm hosszú egyenes kád méreteivel. Erre a típusra kádparavánt építve megoldhatjuk a fürdés és zuhanyozás együttes igényének kielégítését.
Anyagát tekintve az akril kád talán a legkellemesebb érzetet adja, hiszen - mint ahogy Ön is tapasztalta - nem hideg érzetű, könnyen tisztán tartható, esetleges sérülés esetén javítható. Viszont felhívnám a figyelmét arra, hogy mivel hosszú időre választjuk, érdemes jó minőségű, ismert márkájú terméket vásárolni. Én szívesen ajánlom a Ravak kádjait, melyek gyártási technológiája révén az anyagvastagság az íveknél is megfelelő, kádlábbal beépítve 10 év garanciát vállal rá a cég.
Ha hagyományos kádban gondolkodna, a Kaldewei 3,5 mm-es acél - zománc kádjait javaslom, melyek minőségi termékek, több mint 20 színben elérhetők és a cég 30 év garanciát biztosít rájuk.

Üdvözlettel:
Nemess Tímea
www.vsfurdoszoba.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hogyan válasszunk klímát?
Elstartolt a nyár! Idén igazán kegyes hozzánk az időjárás, már hetek óta élvezhetjük...
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Lebegő bonsai fák és buja kertek: 2017-ben is vár a Gardenexpo
Az első melengető napsugarak megjelenésével azonnal felébred szívünkben a szabadságvágy....
Modern és ismerősen régies az új fürdőkád
A lábas kádak iránt táplált sosem szűnő nosztalgia és a modern trendek egyszerre...