Gyerekszobák átalakítása


Kedves Borbála! Szeretnénk a gyerekszobáinkat kicsit átalakítani.

A lányom 9 éves, nála padlószőnyeget és falszint szeretnénk váltani, vagy nem tudom, érdemes-e tapétázni a 11nm-es szobát, melynek mérete:264cm x 382cm. A két rövidebb, egymással szemben lévő falon van egy 88cm széles ajtó és egy 115cm széles ablak. A mostani rózsaszín falszínt csajosabbra szeretnénk festetni, és hozzá illő padlószőnyegre cserélnénk. A hosszabb fal egyik felén van egy szekrénysor, ami éger vanília színű, vele szemben az ágy kapott helyet. A függöny fehér, lila csíkokkal, ezt szeretnénk megtartani az új szobában is, ha illik majd oda. Ezzel kapcsolatban kérném a segítségét.

A másik szoba a kisfiúé, aki hamarosan 5 éves lesz. Királykék padlószőnyeg van a szobában, amit megtartanánk, ehhez kellene szekrény vagy galériás ágy+polccal a játékoknak. A szoba mérete 11m2. Itt is ugyanúgy helyezkedik el az ajtó,és az ablak, mint a másik szobában. Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint milyen szekrény, vagy galériás ágy illene ide a kék szőnyeghez? És milyen lenne az ideális falszín?

Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelettel:Ancsi

Kedves Ancsi!

A lányszoba rózsaszín világát felválthatná egy nagylányosabb türkizkék szín, ami a lila csíkos függönnyel és egy halványlila szőnyegpadlóval igazi tavaszias hangulatot biztosítana.

lányszoba, terv Kamarás Borbála

A türkizes szín visszaköszönhet az ágyvég textiljén, és esetleg a szék színében. A takarók, párnák, és a lámpák színeiben váltakozhat a lila, a türkiz és az éger, így a meglévő szekrény szépen idomulhat az új környezethez.

A fiúszoba kék szőnyegéhez jól illeszkedhet a fehér, a natúr fa színe, amilyen pl. a fenyő, vagy a nyír. A piros ágynemű vidámmá teszi az ágyat, sőt, a piros előbukkan a babzsák fotelen, és a lámpán is. A fal és a függöny friss zöldje, és egy vidám zöld, fiús tapéta garantálja, hogy a gyermek sokáig jól érezze itt magát.

fiuszoba, terv, Kamarás Borbála

Üdvözlettel: Kamarás Borbála

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A mesélő tapéta
Íme egy tapéta, ami mesék tucatjait rejti magában! Nem is kell más a kicsalogatásukhoz,...
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Gyerekszoba, nem csak kicsiknek
A Van Staeyen Interieur bebizonyítja, hogy mindössze némi faanyag, festék és egy...
Lebegő bonsai fák és buja kertek: 2017-ben is vár a Gardenexpo
Az első melengető napsugarak megjelenésével azonnal felébred szívünkben a szabadságvágy....