Otthon - Időtálló elegancia | Lakások

Időtálló elegancia


Mint minden szegedi kisgyermek, Éva is hamar megismerte szeretett városának történelmét, és gyakran tűnődött azon, milyen titkokat őrizhetnek az épületek falai. Nem csoda, hogy felnőttként és lakberendezőként szívvel-lélekkel vágott bele álmai lakásának felújításába.

Kevés embernek adatik meg, hogy olyan lakásban éljen, amilyenről gyerekkorában álmodozott. Évát és férjét nem egy új és modern lakás vonzotta, éppen ellenkezőleg: a szegedi Párizsi körút egy 1896-ban épült házának felső szintjén található kereskedőlakásba szerettek bele visszavonhatatlanul.

Éváék már korábban kibérelték a földszinten található üzlethelyiséget, és amikor felettük a saroklakás eladóvá vált, azonnal megragadták a lehetőséget. „Szeged belvárosa a nagy árvíz után teljesen átalakult. Az 1880-as évek elején, mindössze pár év alatt újjáépítették, a munkálatok pedig tovább folytatódtak a millenniumra készülve. A nagykörutat is ebben az időszakban alakították ki, az egyes szakaszokat pedig a segítséget nyújtó európai fővárosok után nevezték el” – meséli Éva a környék történetét.

Aki ilyen régi házban szeretne lakni, annak el kell fogadnia, hogy a terek arányain és a belmagasságon nem könnyű változtatni. Éva lakberendezőként pontosan ismerte a lehetőségeket és a korlátokat is.

Szöveg és fotó: London Katalin

A teljes cikk az OTTHON magazin novemberi lapszámában olvasható.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás