Sármosan ünnepélyes


A családi ház tetőtere nagy kincs, különösen akkor, ha alkalmas arra, hogy önálló lakrésszé váljon. Dániel itt rendezte be kicsi, de modern legénylakását, és hogy minden tökéletes legyen, lakberendezőt hívott segítségül. Miután belakta a tereket, karácsony közeledtével a férfias stílushoz illő színekkel és visszafogottsággal dekorálta új otthonát.

Első, Kislakás, lakás, otthon, karácsony, modern, design

 

Fehérrel tágasabb

Alapvetően semleges, modern bútorokat válogattak a lakberendezővel közösen. Dániel tudta, hogy a szürke és a barna különböző árnyalatai állnak hozzá a legközelebb, emellett tiszta, egyszerű fehér felületekre vágyott. Annak érdekében, hogy tágasabbnak hasson a tér, nemcsak a falakat festették fehérre, de a fa hajópadlót is, amelyre marhabőr szőnyeget választottak. Bár az ablakok megfelelő nagyságúak, azért arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy több lokális fényforrást alakítsanak ki az ablakok közelében és az egész lakrészben, hogy sötétedés után is kellemes és hangulatos legyen. A barnás árnyalatok és az olyan természetes anyagok, mint a bőr vagy a fa a hófehér környezetben szinte felerősödnek, és otthonos melegséggel töltik meg a teret. 

Első, Kislakás, lakás, otthon, karácsony, modern, design

Privát és páratlan

Mivel sokszor előfordul, hogy otthon dolgozik, Dániel fa felületű íróasztalra vágyott. Ezt az egyedi darabot direkt az ő ízléséhez igazították: a szép fa asztallapot fehérre festett, vékony fémlábak tartják. Az íróasztalhoz tartozó design szék Dániel régi vágya volt, ami hófehér ülőfelületével tökéletesen illeszkedik ebbe a térbe. Vizuálisan hatásosan növeli a teret az íróasztal mellé állított tükör, míg a személyes emlékeket az íróasztal fölött látványos és harmonikus kompozícióba rendezett, fekete és barna keretes képek őrzik. 

Első, Kislakás, lakás, otthon, karácsony, modern, design

Hálószobatitkok

Dániel megszerette a raklapokból készült, fehérre festett ágyat, amit a családjával közösen készítettek, ezért a felújítás után is megtartotta. Ez a stílusos darab ugyanis nagyon kényelmes, mivel minőségi szivacsot tettek rá, és a kuckós hatás kedvéért rengeteg párnát és barátságos szőrmetakarót is kapott. Mellette vagány fémláda funkcionál éjjeliszekrényként, a falon látható tipográfiai alkotásokat – melyek mélyebb jelentését nem árulta el – azonban ajándékba kapta, csakúgy, mint a színes zászlócskákat, amik az ágyvéget díszítik.

Szöveg: Szász Katalin

Fotó: Téglásy Zsuzsa

Styling: Horváth Vera

A teljes cikk az Első Kislakás 2015/3. számában olvasható.

 

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Megtervezték a világ legszebb zsebkendőtartóját
Íme a bizonyíték, hogy milyen nagy változáson mehet át egy egyszerű, hétköznapi tárgy,...
Kamarás Borbála
Segítség, új házba költöztünk
Tisztelt Hölgyem, Uram. Vettünk a 180nm-es kockaházat, emeletráépítéssel, mely a...
Az igazán gondtalan otthon titka
Manapság már nem csak azért építünk házat, hogy fedél legyen a fejünk fölött. A modern...
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...