Évszázados tető alatt


Élénk képzelőerő kell ahhoz, hogy egy padlástér minden szépségét meglássuk, és ügyesség, kreativitás, hogy a rendelkezésünkre álló teret jól kihasználva rendezzük be.

Vendéglátóink, a fiatal testvérpár lakásának tetőszerkezete több mint száz éves. A megfeketedett girbegurba gerendákat kemény munkával csiszolták le, tisztították meg annyira, hogy a fa erezete, patinás szépsége megmutatkozhasson. A szabadon hagyott, és így már kiemelt látványelemnek számító öreg gerendák remekül megférnek a mai, modern bútorokkal, melyeket a fiatal tulajdonosok – ki-ki ízlése szerint – válogatott össze. Egyszerű vonalú ülőgarnitúra és ugyancsak korszerű étkezőbútorok kerültek ide. Egzotikus tárgyak, szép, régi szőnyegek, és kortárs darabok kellemes keveréke határozza meg az összképet, mely mégis harmonikus, hiszen a közös rendezőelv, a lányok fiatalsága és vállalkozó szelleme egységes stílust teremt.
Minden helyiségbe jutott gerenda és ferde falsík bőven – hiszen tulajdonképpen egy öreg padlástérben vagyunk, s ezek elkerülhetetlen szerkezeti adottságok –, melyek egyszerre jelentettek hátrányt és előnyt is. Nehézséget leginkább a kevés szabad, függőleges falfelület okozott a bútorok elhelyezésekor, ez azonban szinte elhanyagolható kényelmetlenségnek számít azért az alaphangulatért cserébe, melyet a patinás szerkezeti elemek látványa áraszt.
A kikapcsolódáshoz, tanuláshoz, pihenéshez egy kis meditálás is hozzásegít, füstölők, egzotikus tárgyak, gyertyák szolgálnak kellékül az ezoterikus hangulat, no meg a tetszetős otthon megteremtéséhez. Az egyszerű praktikus és semleges bútorral berendezett konyhasarokban bükk ajtófrontok mögé rejtették a hűtőt és a mosogatógépet, így szobaszerű lett az ide kapcsolódó étkező. A fehér kárpitos székek eleganciát, a japános teríték pedig némi pikantériát csempész a sok zöld növénnyel, valóságos mini télikerttel is kiegészült, kellemes enteriőrbe.
Nem szűkölködik kelmékben, áttetsző, csillogó, leomló, festői redőkbe rendezett textilekben, drapériákban a hálószoba sem, melyek az egyszerű, modern franciaágyat izgalmas, az Ezeregyéjszaka meséinek helyszíneire emlékeztető pihenőhellyé változtatják. Apróságok, ügyes ötletek teszik a kis fürdőszobát megkapóan egyedivé és különlegessé. Az épített mosdópult peremén végigfuttatott dekorcsempe kontrasztos színei, élénk lüktetése, a fakeretbe foglalt kagylófotók, a sötétbarnával szegett szizálszőnyeg, a fonott kosarak és a gondosan összeválogatott, természetes anyagokból készült kiegészítők, a szárított, felfüggesztett virágcsokrok fontos összetevői az összképnek. Itt még a pult alá tett, ezüstszínben pompázó, márkás mosógép is inkább emel a látványon.
Szúette gerendák, ferde falak, játékosság, modern formatervezés, egzotikum, praktikum és a két lány erős egyénisége, tudatossága kellett ahhoz, hogy mindezen alkotóelemek egy egészen egyedi, friss és utánozhatatlan otthonná álljanak össze.

 

 

 

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Barokk csillárok ihlette modern lámpa
A klasszikus barokk csillár modern változata letisztult és mutatós, mégis megőrzi...
Deák Marcsi
Milyen szín illik a fenyőbútorhoz?
Kedves Marcsi ! A hálószobámat szeretném átalakítani.
Deák Marcsi
Tehetek-e padlószőnyeget a fürdőszobába?
Kedves Marcsi! Fürdőszobám újítottam fel, fa födém, fehér rusztikus bútor bükk munkalappal,...
Rendezői szék otthonra
Hollywood aranykorában vált divatossá az összehajtható rendezői szék, ami most korszerűbb...
Legénylakás szürkével színesen
Fiatalos legénylakás a nyüzsgő budapesti belvárosban, melyet tulajdonosa a maga igényei...