Évszázados tető alatt


Élénk képzelőerő kell ahhoz, hogy egy padlástér minden szépségét meglássuk, és ügyesség, kreativitás, hogy a rendelkezésünkre álló teret jól kihasználva rendezzük be.

Vendéglátóink, a fiatal testvérpár lakásának tetőszerkezete több mint száz éves. A megfeketedett girbegurba gerendákat kemény munkával csiszolták le, tisztították meg annyira, hogy a fa erezete, patinás szépsége megmutatkozhasson. A szabadon hagyott, és így már kiemelt látványelemnek számító öreg gerendák remekül megférnek a mai, modern bútorokkal, melyeket a fiatal tulajdonosok – ki-ki ízlése szerint – válogatott össze. Egyszerű vonalú ülőgarnitúra és ugyancsak korszerű étkezőbútorok kerültek ide. Egzotikus tárgyak, szép, régi szőnyegek, és kortárs darabok kellemes keveréke határozza meg az összképet, mely mégis harmonikus, hiszen a közös rendezőelv, a lányok fiatalsága és vállalkozó szelleme egységes stílust teremt.
Minden helyiségbe jutott gerenda és ferde falsík bőven – hiszen tulajdonképpen egy öreg padlástérben vagyunk, s ezek elkerülhetetlen szerkezeti adottságok –, melyek egyszerre jelentettek hátrányt és előnyt is. Nehézséget leginkább a kevés szabad, függőleges falfelület okozott a bútorok elhelyezésekor, ez azonban szinte elhanyagolható kényelmetlenségnek számít azért az alaphangulatért cserébe, melyet a patinás szerkezeti elemek látványa áraszt.
A kikapcsolódáshoz, tanuláshoz, pihenéshez egy kis meditálás is hozzásegít, füstölők, egzotikus tárgyak, gyertyák szolgálnak kellékül az ezoterikus hangulat, no meg a tetszetős otthon megteremtéséhez. Az egyszerű praktikus és semleges bútorral berendezett konyhasarokban bükk ajtófrontok mögé rejtették a hűtőt és a mosogatógépet, így szobaszerű lett az ide kapcsolódó étkező. A fehér kárpitos székek eleganciát, a japános teríték pedig némi pikantériát csempész a sok zöld növénnyel, valóságos mini télikerttel is kiegészült, kellemes enteriőrbe.
Nem szűkölködik kelmékben, áttetsző, csillogó, leomló, festői redőkbe rendezett textilekben, drapériákban a hálószoba sem, melyek az egyszerű, modern franciaágyat izgalmas, az Ezeregyéjszaka meséinek helyszíneire emlékeztető pihenőhellyé változtatják. Apróságok, ügyes ötletek teszik a kis fürdőszobát megkapóan egyedivé és különlegessé. Az épített mosdópult peremén végigfuttatott dekorcsempe kontrasztos színei, élénk lüktetése, a fakeretbe foglalt kagylófotók, a sötétbarnával szegett szizálszőnyeg, a fonott kosarak és a gondosan összeválogatott, természetes anyagokból készült kiegészítők, a szárított, felfüggesztett virágcsokrok fontos összetevői az összképnek. Itt még a pult alá tett, ezüstszínben pompázó, márkás mosógép is inkább emel a látványon.
Szúette gerendák, ferde falak, játékosság, modern formatervezés, egzotikum, praktikum és a két lány erős egyénisége, tudatossága kellett ahhoz, hogy mindezen alkotóelemek egy egészen egyedi, friss és utánozhatatlan otthonná álljanak össze.

 

 

 

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Fűlepte karosszék
Sokszor mondjuk, hogy egy-egy bútordarabot a természet inspirálta, de az egészen...
Deák Marcsi
Milyen szín illik a fenyőbútorhoz?
Kedves Marcsi ! A hálószobámat szeretném átalakítani.
Deák Marcsi
Tehetek-e padlószőnyeget a fürdőszobába?
Kedves Marcsi! Fürdőszobám újítottam fel, fa födém, fehér rusztikus bútor bükk munkalappal,...
Modern ház lélegzetelállító kerttel
Világos, tágas, egyszerű és nagyon modern ez a Bangkokban található ház. A város...
Mese a toronyból
A pesti belváros különleges tereire bukkant az a háromtagú család, aki rengeteg munkával...