A tél színei otthon


Sokunknak semmi kifogásunk a tél ellen. Különösen, ami a színeket illeti: csillogó, kristályos fehérek, tiszta, áttetsző kékek, elegáns, halványszürkék és mindezek keveréke. Hogy mutat mindez odabent? Eláruljuk: lehet egyszerre fenséges és játékos, rusztikus és modern. Ahogy mi akarjuk.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

 

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Antik fehér kevés barnával és feketével
Ahogy a természetben sincs csak fehér, még ha hó borítja is a tájat – hiszen a fák törzse, a hó alól kivillanó föld színe barna, szürke és fekete – úgy a téli hangulatban komponált enteriőrünkben sem hagyhatjuk a sok fehéret sötétebb kontraszt nélkül.Egy foltokban megjelenő fekete vagy sötétbarna mellett a fehérek még tisztábbnak, vakítóbbnak tűnnek, ugyanakkor súlyt adnak a fehéres lebegésnek. A sötét szín megjelenhet fafelületek képviseletében, egy-egy dísztárgy formájában, de ne legyen belőlük sok, mert az felborítja az egyensúlyt, vibrálóvá teheti a végeredményt.

Sok-sok fehérrelNem kell attól félni, hogy a fehér „színtelensége” unalmas lesz, hiszen sokféle árnyalatát használhatjuk a hófehértől a tört- és a piszkosfehéren át a nyersszínig. A fehér lehet modern vagy romantikus, klasszikus vagy minimál, így is, úgy is elegáns. Legvonzóbb tulajdonsága, hogy visszaver minden fényt, így a sötétebb helyiségeket világosabbnak mutatja. Tágítja is a teret, ha kis lakásunk van érdemes kihasználni.Üveg és hófehérA jég is jellegzetes téli tünemény. Csillogását idézik az otthon használt üvetárgyak, plexielemek. Lehet ez egy üveg tolóajtó, a zuhanyfülke fala, térelválasztó üveglap, a konya hátfalaként alkalmazott üvegpanel, üvegtégla betét, polc, üveglapos asztal. Lehetőleg átlátszó vagy savmaratott felületet válasszunk, vagy egy kicsit kékes árnyalatút, ez emlékeztet legjobban a jégre. Mivel átszűrődik rajta a fény, természetes világítást lophatunk ezzel a lakás olyan részeibe, ahová különben soha nem sütne be a nap. Másik érdeme az üvegnek, hogy szinte semmit sem vesz el a térélményből. Hatásos látványelemek a savmaratott mintás üvegek, melyek a jégvirágos ablak képét idézik.A tél motívumaiEngedjük szabadon fantáziánkat. Sok jelképet, sok párhuzamit találhatunk az anyagok, motívumok és az évszak szépségei között. Gondoljunk csak a kristálycsillárokra, üvegdíszekre, gyöngyökre, kristálypoharakra vagy olyan gyertyákra, amelyek jégcsapok hatását keltik. A szőrmék, műszőrmék vagy süppedős fehér szőnyegek, takarók a frissen hullott puha hótakaró megtestesítői lehetnek. A kerek puffok, párnák az épülő hóember darabjait, a díszgömbök a hógolyókat, a tüllfüggönyök, az organzák a hószitálást szimbolizálják.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Indiánnyár otthon
Ráérünk még a fűtött szobára meg a téliesítésre gondolni. Reggelizzünk, ebédeljünk,...
Nemess Tímea
Fényes de nem csúszós padló
Kedves Tímea! Szeretném a konyhámban lecserélni a járólapokat.
Bárány Sándor
Mire való az üvegszövet?
Kedves Sándor! Vajon jó választás az üvegszövet?
Otthon vidéki hangulatban
Egyre többen választják a vidéki élet nyugalmát és csendjét a nyüzsgő metropoliszok...
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...