Egy apróság, ami aztán jelentősen befolyásolja otthona összképét


Ha éppen most tervezési fázisban van otthona felújítását illetően, akkor nagyon jó, ha tudja, hogy a burkolat gondos kiválasztása mellett pontosan ugyanolyan fontos, hogy milyen fugázó anyagot választ hozzá. Ne sajnálja hát az időt a tökéletes fugázó kiválasztására sem, mert bár a fuga a teljes burkolt területnek csak egy csekély részét foglalja el, mégis igen jelentősen tudja befolyásolni az összképet.

Otthona harmonikus és hosszan tartó szépségéhez nagyban hozzájárul a megfelelő fugázó, mely egyben burkolatának dísze.

Oké, de hát annyi fugázó márka, és márkán belül annyi típusú fugázóanyag található a piacon, honnan tudhatná, hogy

- mit használjon a párás, nedves fürdőszobában,
- mit a konyhában, ahol nem ritka a kifröccsenő étel nyoma a burkolaton,
- mit a teraszon, ahol óriási hőmérséklet különbségek is adódhatnak,
- és otthona egyéb helyiségeiben, mint például a nappaliban!

Fürdőszobánk, otthonunk talán egyik legkedveltebb helyisége. Hiszen ki ne vágyna arra, hogy egy zűrös nap után itt pihenje ki a nap fáradalmait, itt relaxáljon? Éppen ezért egy fürdőszoba felújítás során nagyon nagy gondot fordít mindenki arra, hogy ez a hely a nyugalom szigete legyen, hogy jól érezze magát benne.

A gondosan kiválasztott burkolat, a hozzá passzoló fugázóval igazi gyöngyszeme lehet otthonunknak, ráadásul számos egyéb előnyös funkciót lát el, mint például a penész elleni védekezést. Érdemes tehát olyan fugázót választani, ami akár vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik, így megoldást nyújt a nedves környezetben használt burkolatokon megjelenő penész ellen is.

Ugyanezen tulajdonság fontos a konyhában is, ahol a nedvesedés mellett probléma lehet az is, hogy óhatatlanul kiömlik egy-két dolog, vagy kifröccsen a zsír a konyhapultra, ami sok esetben nyomot hagy…

Éppen ezért különösen nagy gondot kell fordítani a tisztán tartására, baktériummentesítésére. Ha nem szeretne idő előtt konyha felújításra költeni, javasolt ezeken a felületeken vízlepergető, penész elleni, akár saválló, vegyszerálló fugázóanyagokat alkalmazni a konyha felújításakor, hogy megelőzzük a foltokkal tarkított fugázás – konyhapult – kialakulását.

Egy fárasztó – akár takarítással töltött - nap után, vagy hétvégén, mi sem esik jobban, mint a kellemes időben ülni a teraszon, erkélyen és pihenni, vagy csak gyönyörködni a zöldellő, virágzó természetben.

Terasza olyan pihenőhely, amelynek szépségét hosszú évekig szeretné élvezni, anélkül, hogy a felújításán kellene gondolkodnia. Mivel a kikapcsolódás mellett a terasz sokszor nagy igénybevételnek is van kitéve, ezért érdemes megfontolnunk, hogy milyen anyagokat használunk a burkolása során. A tartós és strapabíró burkolatot sokáig ellenállóvá teszi a minőségi fugázás akár időjárásról, akár penészről legyen szó. A jól tömítő fugázás mellett a terasz könnyen tisztán tartható, nem kell aggódni a kirepedezéstől sem.

Ön tudta, milyen óriási szerepe van a színeknek mindennapi életünkre? Jobban befolyásolják hangulatunkat, mint gondolnánk… A részletek gondos összehangolása adja meg igazán egy otthon valódi hangulatát felújítás után, amitől belépve máris nyugodtabbnak, mosolygósabbnak, életerősebbnek érezhetjük magunkat. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen fugázót és színt választ nappalijába, hiszen a fugaszín rengeteg kreatív variációra ad lehetőséget. Varázsoljon hangulatos otthont a Mapei lélegzetelállító, izgalmas új fugaszíneivel!

A Mapei lélegzetelállító új fugaszíneivel nem lesz nehéz hangulatos otthont teremtenie, legyen szó akár hagyományos, akár romantikus vagy varázslatos, derűs és természetes stílusról. Sőt, most néhány bámulatos, szám szerint 7 új színnel is bővült a fugaszín kollekciónk, hogy Ön egyedivé tehesse otthonát!

Ne „csak egy színt” válasszon burkolatához, válasszon hangulatot otthonának!

Nézze meg a Mapei új fugaszín kollekcióját és kínálatát, hogy segítségünkkel valódi otthont teremthessen. (x)

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Az igazán gondtalan otthon titka
Manapság már nem csak azért építünk házat, hogy fedél legyen a fejünk fölött. A modern...
Deák Marcsi
Konyha színeinek összehangolása
Kedves Marcsi! Konyha felújításhoz kérném szíves segítségét.
Deák Marcsi
Milyen legyen a konyhabútor?
Kedves Marcsi, a konyhabútor kiválasztásában kérném a segítségét.
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Design és lakberendezés ősszel
Az ősz nem csak az iskolakezdés, hanem az építkezések befejezésének, a lakások berendezésének...