A korszerű hőszigetelés alapjai


Épületeink energiatakarékos és hatékony üzemeltetése érdekében a korszerű hőszigetelés alkalmazása elengedhetetlen.  A nyilvánvaló gazdasági, egészségügyi és környezetvédelmi szempontokon felül a komfortérzet javulása is jogosan elvárható egy energiahatékonysági felújítás, vagy egy eleve így tervezett új építés esetén. 

A Knauf Insulation a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem elkötelezett híve, termékei újrafelhasznált vagy bőségesen rendelkezésre álló alapanyagokból készülnek, csomagolási technikájának magas színvonala csökkenti a szállításkor felhasznált üzemanyag mennyiségét. Gyártósorai a világ legfejlettebb gyártási és tesztelési környezetében üzemelnek.

Az üveggyapot termékeket Magyarországon elsősorban magastetők és padlásfödémek hőszigetelésére használják, valamint válaszfalakban alkalmazzák. Az üveggyapot Ecose technológiával készül, ami egy glukóz alapú kötőanyag, ezáltal mind a gyártás, mind a végtermék teljesen környezetbarát. Az üveggyapot termékek A1 tűzvédelmi osztályúak, azaz nem éghetőek, páraáteresztőek, és akusztikai védelmet is nyújtanak az épületszerkezetnek. Új termékünk a fújható üveggyapot, mellyel nehezen hozzáférhető szerkezetek hőszigetelése is megoldható.

A kőzetgyapot termékeket elsősorban a külső falak hőszigetelésére alkalmazzák, de terhelhető födém képzésére, és lapostetők hőszigetelésére is kiválóan alkalmasak. Ugyancsak A1 tűzvédelmi osztályúak, azaz nem éghetőek, páraáteresztőek és akusztikai védelmet is nyújtanak  az épületszerkezetnek.

A hazai gyártású Heraklith fagyapot termékek koszorúelemként, alulról hűlő födémek hő- és hangszigeteléseként, mezőgazdasági épületek, irodaházak, de akár lakások belső dekorációs hang- és hőszigetelő elemeiként alkalmazhatóak.

Az épületek hőszigetelése mellett fontos szempont a környezeti zaj csökkentése is. Az építtetőknek és a tervezőknek alapvető eszközük a zajcsökkentésre a fagyapot, amely mind külső, mind pedig belsőépítészeti szempontból kiválóan alkalmazható és alakítható hangelnyelő anyag. A több mint száz éves technológiai múltra visszatekintő Heraklith fagyapot amellett, hogy kiváló hangszigetelő és hangelnyelő anyag, megfelelő tűzállósággal is bír, egyszerűen és gyorsan felhasználható, nedvesség és penészálló, ráadásul természetes anyag.

A táblák porózus szerkezete levegőelosztó felületként működik. A szerkezetből adódóan a légáramlás lelassul, egyenletes lesz, nincs koncentrált (pontszerű) káros légbefúvás. A beépített hőszigeteléssel együtt a szerkezet energiahatékonysága kiváló, emellett a tetőszerkezet nem okoz hőveszteséget, így nem szükséges további hőszigetelés a szarufák között.

A termék szakszerű alkalmazásával kiegyensúlyozott hőmérséklet mellett tisztább levegő, csendesebb környezet biztosítható. (x)

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hőszigetelést tervez? Segítünk…!
Itt a tél és ismét hideg a fal, a padló, húznak az ablakok? Újra a bőrünkön érezhetjük,...
Mit kezdjek a dekoratív, de problémás üvegtágla ívvel?
Kedves Borbála! Családi házunk konyha-étkezőjében, ÉK-i fekvésű külső falon található...
Mit tegyek falpenész ellen?
Tisztelt Kamarás Borbála, 2007. augusztusában vettem át újonnan épített, tetőtéri...
5 alapelem, ami nélkül nincs jó hőszigetelés
A kora őszi időszak a legalkalmasabb arra, hogy a falak hőszigetelésével felkészítsük...
Hőszigetelés trend: hatékonyabb, olcsóbb
Mi a közös a következő problémákban: magas fűtési költség, vizes vagy penészes fal,...