hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Hogyan válasszunk klímát?

Elstartolt a nyár! Idén igazán kegyes hozzánk az időjárás, már hetek óta élvezhetjük a nyári meleget. Ezzel párhuzamosan rögtön felvetődik a kérdés: milyen klímát válasszunk otthonunkba, mit szükséges figyelembe venni vásárláskor?

Szakértőnk, Pécsi István, a Daikin Hungary Kft. Lakossági értékesítési csoportvezetője segít nekünk abban, hogy a legjobb döntést hozzuk, ha klíma vásárlását tervezzük.

A klímák típusai

Alapvetően 4 típusú klíma, ill. beltéri egység létezik: oldalfalra szerelhető, padlón álló, mennyezeti nyílásba szerelhető és mennyezetre vagy oldalfalra szerelhető. A legelterjedtebb az oldalfali egység, ugyanakkor a választék lehetővé teszi az otthonunk adottságaihoz legjobban illő típus kiválasztását.

Egy vagy több helységet hűtsünk? A választás az Öné!

1 multi kültéri egységhez akár 5 vagy 9 beltéri egység is csatlakoztatható, típustól függően. A multi kültéri egység további előnye, hogy akár később is felszerelhetünk újabb beltéri klímát. A beltéri egység kiválasztásánál az egyik legfontosabb tényező a helység mérete.

Melyek a legfontosabb tényezők vásárláskor?

Energia besorolás
Nagyon fontos a készülék energiabesorolása, ma már A+ besorolás alatt nem érdemes klímát venni. A Daikin klímák mindegyike minimum  A+  energiacímkéjű hűtés és fűtés tekintetében egyaránt, de nagyon sok modellünk A+++ besorolással rendelkezik.

Zajszint
Fontos a zajszint, mind a beltéri, mind pedig a kültéri egységeknél, amellyel a nyugalmat biztosítjuk saját magunknak és szomszédainknak egyaránt.

Friss, tiszta levegő
Fontos lehet a légszűrő rendszerek használata, amely akár a pollenek 99%-át kiszűri, vagy lebontja a vírusokat, baktériumokat, allergén anyagokat, valamint leköti a levegőben lévő porrészecskéket. A Daikin legtöbb klímája titán apatit levegő szűrővel rendelkezik, amely leköti a levegőben lévő porrészecskéket és káros szerves vegyületeket, és eltávolítja többek között a dohány vagy házikedvencek szagát is.

Intelligens klímaszabályozás
Ma már okostelefonunkkal is szabályozhatjuk légkondicionálóinkat. Felügyelhetjük klímánk állapotát, energiafogyasztását, vezérelhetünk távolról és akár ütemezhetjük is ezeket a műveleteket. Idei éves újdonság még az IFTTT, amely egy olyan okos megoldás, amivel harmadik fél által szállított termékeket, szolgáltatásokat kapcsolhatunk össze. Pl. Okostelefonunk segítségével be tudjuk állítani, hogy ha távozunk az irodánkból, akkor kapcsoljon be otthon a klímánk.

Én a legkedvezőbb ár-érték arányú termék megvételét javaslom. Ezt leginkább az energia besorolás és azok a komfort és kényelmi funkciók összességéből lehet meghatározni, ami a vásárlónak a legfontosabb. Legyen szó akár a légszűrő rendszerekről, akár a kapcsolódó okos megoldásokról. A Daikin több oldalfali egysége is nemzetközi formatervezési elismerést is magáénak tudhat, így garantáljuk, hogy termékeink karcsú, elegáns megjelenése stílusossá teszi a klímaszabályozást.

Hűtés és fűtés is klímával?

Igen, mindkettőre van lehetőség, sőt, vannak kifejezetten fűtésre optimalizált klímák, amelyek egész évre biztosítják otthonunkban a hűtést, fűtést és tiszta levegőt, kiváló energiahatékonysági mutatókkal.

A Daikin világszerte elismert, több mint 90 év tapasztalattal rendelkezik a kiváló minőségű légkondicionálók gyártásában lakossági, kereskedelmi és ipari felhasználásra egyaránt, illetve közel 60 éve tölt be vezető szerepet a hőszivattyús technológiák fejlesztésében. A Daikin elkötelezett a technológiai kiválóság,  tervezés központúság és a legmagasabb minőségi követelmények mellett. A Daikin elkötelezett bolygónk védelme mellett is. Termékei alacsony energia-felhasználású termékek élvonalába tartoznak, hogy csökkentsék a HVACR megoldások környezeti hatását. (x)



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Hírek
Ha nem mindegy, hogyan használod kertedet, akkor ott a helyed az idei GardenExpón!
Ha kert, terasz, de akárcsak egy balkon is, a Papp László Budapest Sportarénában évente megrendezett, idén március 22-24. közt megvalósuló GardenExpo ...

hirdetés
Stílusos otthonok
Kaliforniai álom: modern elegancia egy budai otthonban
Egy nagypolgári lakásban rengeteg a lehetőség. Tudta ezt a fiatal pár is, és bel-budai otthonában egyszerre hajtott fejet a régi értékek és a modern ...

Dekor
Mint a mesékben: Jonathan Rachman belsőépítésszel beszélgettünk
Madonna ugyanúgy rajong a munkáiért, mint Oprah Winfrey: Jonathan Rachman enteriőrjei egyszerre modernek és klasszikusak, és mindegyik izgalmas ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Allergiások is elkezdhetik
A légionárius betegség – bár messze vagyunk a sivatagtól és Rejtő Jenőtől – lappangva szedi áldozatait, a klímaberendezéseket használva fertőző ...

Megoldjuk
Szakértő elárulta, kell-e egyeztetnünk a szomszéddal, ha klímát telepítenénk
Magyarországon nincs egységes klímatelepítési szabályozás, az településenként és kerületenként, esetenként utcánként és épületegyüttesenként is ...

Hírek
Légkondicionálókat teszteltek
A mai energiaviszonyok közt már nemcsak nyáron érdekes, hogy van-e klíma a lakásunkban. Viszont nyáron érdemes alaposan utánajárni, hogy milyen ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek