Hőszivattyú kisokos – kérdések és válaszok


1. Mi a hőszivattyú?

A hőszivattyú egy olyan rendszer, amellyel a környezetünkben lévő energia egy része kinyerhető, ami felhasználható energiát ad fűtésre vagy meleg víz előállításra. Működésében leginkább egy hűtőgéphez hasonlítható, csak nem a hideg oldalon elvont, hanem a meleg oldalon leadott energiát hasznosítja. A hőszivattyúk működéséhez szükség van hagyományos energiaforrásokra is, de ezek napenergiával, szél- vagy geotermikus energiával helyettesíthetőek. 

 

A Daikin Altherma 3 az első olyan levegő-víz hőszivattyú, amelyet a Daikin által kifejlesztett, egyedülálló Bluevolution technológia hajt, kombinálva a magas hatékonyságú kompresszort, a jövő hűtőközegével, az R32-vel. Az Altherma 3 használatával így nem csak a Co2 kibocsátás csökken jelentős mértékben, hanem a hőszivattyú működési elve alapján a környezetünkben lévő energia felhasználásával a nem megújuló energiaforrások felhasználása is jelentősen mérséklődik. 

2. Mire használható a hőszivattyú?

A hőszivattyú ideális megoldás a fűtés, a hűtés és használati meleg víz biztosítására új épületekben, vagy már elkészült házak korszerűsítésére egyaránt. Sok féle készülék kapható, a hőleadó egységek közül mindenki megtalálhatja az otthona belső teréhez leginkább passzoló modellt.

3. Valóban csökken az energiafogyasztás?

Igen, mert a hőszivattyú a környezetünkben lévő energiát hasznosítja. A Daikin Altherma 3 A+++ energiaosztályú besorolásnak köszönhetően rendkívüli szezonális hatékonyságot biztosít a legtakarékosabb működés mellett. Tapasztalatok alapján a Daikin Altherma 3 hőszivattyú használatával és egy stabil, végiggondolt hőmérséklet-szabályozással egy átlagos méretű családi ház energiafogyasztás 60 százalékkal is csökkenhet. Ez a megtakarítás tovább csökkenthető más megújuló energiaforrások csatlakoztatásával, például napelemmel.

4. Komfort, kényelem

A hőszivattyút könnyen csatlakoztathatjuk okosotthon rendszerünkhöz is. A Daikin online controller alkalmazás egy olyan megoldást nyújt amellyel bárhonnan könnyedén kontrollálhatja otthona hőmérsékletét és meleg víz rendszerét. Ez a kényelmi funkció lehetővé teszi, hogy bármikor és bárhonnan vezérelje a működési módot és a hőmérsékletet, és akár energiafogyasztási grafikont lásson otthonáról.

A hőszivattyú alkalmazása tehát nemcsak az energiamegtakarítás szempontjából a legjobb megoldás, de egyértelműen környezettudatos, felelősségteljes választás is. A Daikin otthona minden helyiségébe kínál hűtésre, fűtésre, melegvíz-ellátásra vonatkozó megoldásokat. Tudjon meg többet a választható lehetőségekről ide kattintva: www.daikin.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Fogd és vidd az otthonod!
Nem újdonság a vágy, hogy a város zajától távol, egy eldugott kis helyen, erdőben,...
Bárány Sándor
Hogyan tehetjük hatákonyabbá otthonunk fűtését?
Háttér infó: nappalinkban nagy, dupla üveges, egybefüggő üvegfelület van (nem ablak,...
Kihez fordulhatok lakásfelújítással kapcsolatban?
Kedves Sándor! Lakásfelújítás előtt állok. A jelenlegi nappaliból szeretnénk kialakítani...
Mivel takarjam el az előnytelen helyen lévő tükröt?
Kedves Borbála! Most tudtam meg, hogy a feng shui szerint nem előnyös a bejárati...
Napelemes bonsai-töltő
Ha környezettudatos szemlélettel rendelkezel és szereted a mutatós tárgyakat, akkor...
Vastagabb a pénztárca hőszigetelés után
Ki ne szeretne kevesebb rezsit fizetni? Ha jól hőszigetelt otthonban élünk, akkor...