Álomotthon kompromisszumok nélkül


A tökéletes lakás felkutatása közel sem egyszerű feladat, és előfordul, hogy azt hisszük, kénytelenek leszünk kompromisszumokat hozni. Ez azonban nincs feltétlenül így!

A reklámszakemberek által ügyesen megkomponált hirdetések alapján könnyű beleszeretni egy-egy lakásba, így később nagyon fájó szembesülni a tényekkel: a frekventált hely tömegközlekedéstől távol eső földutat, a közeli kulturális- és szórakoztató központ egy sarki kocsmát, a megfizethetőség egy durva bankhitelt, a zöldre néző ablak egy festett tűzfalat és egy kutyaillemhelyként funkcionáló bokrot is jelenthet. Szerencsére valahol a XI. kerületben vár egy hely, ahol nincs szükség kompromisszumokra.

Sokan a munkahely-iskola-nagymama aranyháromszögön belül keresik az ideális fekvésű ingatlant, ami ésszerű lépés, bár nehezítő körülmény. Szerencsére a budai oldal (Kelenföldi pályaudvar, M1-M7 bevezető, Bikás park, Duna-parti rozsdaövezet megújulása, 1-es villamos nyomvonalának meghosszabbítása stb.) olyan látványos infrastrukturális beruházásokon ment és megy keresztül, hogy már nem kell ennyire ragaszkodnunk ehhez a síkidomhoz. A kötött pályás tömegközlekedési eszközökkel (villamos, 4-es metró) például fennakadás nélkül, időben elérhetjük úti célunkat, a közlekedési csomópontok átrendeződése is elkezdődött, és a kerékpár is remek alternatíva arra az esetre, ha a ragyogó idő élvezetét összekötnénk egy kis testmozgással. A kerékpárút-hálózat kiépítése már nem várat magára sokáig, a Kopaszi-gát és az egyetemek környékén már most is biztonsággal pedálozhatunk. Apropó, iskolák. A gyerekek ‒ szerencsére ‒ nem állnak meg a fejlődésben, manapság a suli csak ritkán jelent 8 évre szóló intézményi elköteleződést. Különösen egy olyan kerületben, ahol egymást érik a jobbnál jobb alapítványi-, általános-, szak- és középiskolák, művészetoktatási intézmények, egyetemek.

Mi az, ami szintén sokat nyom a latban, ha új helyre költözünk? Az, hogy a lehető leggyorsabban letudjuk munkahelyünkről kilépve a második műszakot, azaz otthoni, háziasszonyi teendőinket, mely rendszerint a bevásárlással kezdődik. A legjobb, ha akad egy olyan hely a közelben, ahová nekünk sem kell kitérőt tenni, illetve a családfőt vagy a nagyobb gyerekeket is bármikor leugraszthatjuk egy "Kéne egy kis tejföl a babgulyáshoz!" felkiáltással. Ha történetesen egy bevásárlóközpont van a közelben, készüljünk fel arra, hogy az est hátralévő részét főzés helyett lazítással tölthetjük, mert az ingergazdag környezet miatt a vacsora összetevői garantáltan órákat késnek.

Ebből a szempontból a Budai Boleró Lakópark jelent némi kockázatot, már amennyiben egy fárasztó nap után az olvasás, tévénézés, pihenés annak számít, mert a Tesco áruháztól kezdve, az Aldi és Lidl üzleteken át, a bevásárlóközpontokig (Újbuda Center, Allee, Savoya Park) minden megtalálható a közelében.

Ha valamilyen úton-módon mégis összejön a vacsora vagy a vasárnapi ebéd (mert az éhség néha az ingeréhségnél is nagyobb úr) és lelkiismeret-furdalásunk támad a bevitt kalóriák miatt, jó, ha valahol a friss levegőn vagy egy szomszédos edzőteremben le tudjuk vezetni a feszültséget. Újbudán a lehetőségek tárháza végtelen, akár evezni, akár korizni, netán falra mászni támad kedvünk. És ha még egy kis szórakozás is belefér a hétvégi programba, a Művészetek Palotája, illetve a közeli színházak, szabadtéri rendezvények felé vehetjük az irányt, vagy betérhetünk egy kis beszélgetésre hivatkozva a kerület rejtett, ám annál hangulatosabb kávézóiba, cukrászdáiba. Aki leendő otthona elhelyezkedésével kapcsolatban ezek mindegyikéhez ragaszkodik, annak van keresnivalója a Budai Bolero lakásválasztékában! (x)

www.budaibolero.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás