5 alapelem, ami nélkül nincs jó hőszigetelés


A kora őszi időszak a legalkalmasabb arra, hogy a falak hőszigetelésével felkészítsük otthonunkat a tél beköszöntére. Az újHÁZ Centrum minőségi saját márkás termékei között minden megtalálható, ami a ház hőszigeteléséhez elengedhetetlen.

 

1. Hőszigetelő lemez (polisztirol tábla) Az expandált polisztirol keményhab hőszigetelő lemez a rendszer lelke. Ha megfelelő minőségű terméket választunk, csökkenthetjük a rezsiköltséget. Ráadásul ezek felhelyezése rendkívül egyszerű és gyors, ha megbízható szakember körültekintően végzi a kivitelezést.

2. Ágyazó- és ragasztóhabarcs Az újHÁZ StyroKleber EPS ragasztó egy műanyag diszperzióval erősített, cementkötésű, gyárilag előkevert termék, amely könnyedén felhordható a megtisztított, viszonylag egyenletes falfelületre. Egyaránt alkalmazható tégla, beton, faforgács falazatoknál, új és régi vakolatra.

3. Üvegszövet háló Ahhoz, hogy a hőszigetelő lemezre felhordott vakolat hosszú éveken keresztül megőrizze tökéletes állagát, minden esetben üvegszövet hálót kell beágyazni a két elem, illetve a két ragasztóréteg közé.

4. Vakolatalapozó Használjunk újHÁZ Primer alapozót a fal színezés előtti előkezelésére, amely az ásványi felületek alapozására alkalmas az újHÁZ színező vakolatok (újHÁZ Szuper, újHÁZ Szilikon, újHÁZ Start) felhasználása előtt. Alapozáshoz az anyaghoz javasolt, színezett alapozót részesítsük előnyben.

5. Vakolat Válasszunk ízlésünknek és a trendeknek megfelelő, akár szilikon vakolatot, amely a hagyományos változatokhoz képest sokkal jobban ellenáll a szennyeződéseknek és hosszabban őrzi meg eredeti színét. Ne feledkezzünk meg a lábazati és díszítővakolatról sem, mellyel kiegészülve tökéletes összképet kap otthonunk homlokzata. (x)

+1 tipp: A munkálatok kezdetére olyan időszakot válasszunk, amikor a hőmérséklet stabilan öt és huszonöt fok között van, nem tűz a nap és nincsenek heves esőzések vagy orkán erejű szél.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Modern kivitel és hőkontroll találkozása a Terrán kínálatában
Ahogyan a legtöbb divatirányzat, úgy a tetőtrendek is folyamatosan változnak. Míg...
Kamarás Borbála
Festés a tetőtérben
Kedves Borbála! Családi házban, de a tetőtérben lakunk. Az idei évben festetni szeretnénk...
Nemess Tímea
Egy lyukas fürdőkád hogyan javítható?
Kedves Tímea! A tanácsát szeretném kérni!
A korszerű hőszigetelés alapjai
Épületeink energiatakarékos és hatékony üzemeltetése érdekében a korszerű hőszigetelés...
Az igazán gondtalan otthon titka
Manapság már nem csak azért építünk házat, hogy fedél legyen a fejünk fölött. A modern...