CONSTRUMA díjat nyert a Bachl hőszigetelése


Mint minden évben, a Hungexpo Zrt. idén is meghirdette kiállítói között a CONSTRUMA Díjat. A díjra azon kiállítók pályázhatnak, akik az elmúlt évben új termékkel léptek a piacra.  Az idei év egyik nyertese a Bachl volt, akik Extrapor Relax 100 termékükért vehették át az elismerést.

A hőszigeteléssel számos élethelyzetben kapcsolatba kerülünk. Annak ellenére, hogy talán észre sem vesszük, láthatatlanul szolgál bennünket, így a hiánya annál inkább érezhető. Van, aki azért hőszigetel, mert az előírásoknak kell megfelelni, van aki azért, mert egy bizonyos problémát old meg vele, egy biztos: egy hőszigetelt házban magasabb a komfortérzetünk.

A grafitos hőszigeteléssel az elmúlt években egyre több szakember és építkező ismerkedett meg. Nem véletlen a termék sikere, amelyet most ez az újabb szakmai elismerés is megerősített. A Bachl terméke mind technikai újdonság, mind energiatakarékosság tekintetében példaértékű és kiemelkedő.

Az Extrapor Relax 100 grafitadalékkal készülő expandált polisztirol hőszigetelő termék, ami vékonyabb rétegben is hatékony, mégis megőrizte a hagyományos fehér EPS jól ismert műszaki jellemzőit: magas szilárdságát, alacsony testsűrűségét és egyszerű beépíthetőségét, és ezen tulajdonságok a grafitos alapanyagánál alacsonyabb hővezetési tényezővel, jobb hőszigetelő képességgel társulnak.

Ezt a grafitadalékkal dúsított, szürke színű polisztirol keményhab lemezt homlokzati hőszigetelésre fejlesztették ki. A grafitos táblák külső oldalán elhelyezett rácsszerű, feszültségmentesítő bemetszések sikeresen megakadályozzák a környezeti hatások által létrejövő feszültségeket a felhelyezés során.

A grafitos termékkel közel 40 százalékkal vékonyabb hőszigeteléssel is el lehet érni ugyanazt a hőátbocsátási követelményt, mint a hagyományos fehér EPS-sel. Számszerűsítve, ez egy 100 négyzetméteres, új építésű épületnél akár 3-4 négyzetméterrel több hasznos területet és akár jelentős mértékű megtakarítást is jelenthet.

A Bachl Extrapor Relax 100 nemcsak technikai tulajdonsága miatt kiemelkedő, hanem mert minden paraméterében megfelel a 2020 után életbe lépő energetikai szigorításnak.

 

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás