Miből készüljön a télikert?


A hideg, téli napokon nehéz olyan helyet találni, ahol otthonos kényelemben, kellemes melegben ülve közel érezhetjük magunkat a természethez. Egy télikert azonban remek lehetőséget kínál arra, hogy zöld környezetben tölthessük az időt, még ha odakint hidegebb is van.

télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic

 télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic

A télikert a 19. században élte fénykorát, és elsősorban a tehetősek kiváltsága volt. Népszerűsége egészen a 20. századig tartott, majd egy időre picit feledésbe merült. Mára azonban a divatnak és a fejlett technológiának köszönhetően ismét közkedveltté és nem utolsó sorban megfizethetővé vált. Ma már minden igényt kielégítő megoldások állnak rendelkezésünkre, így álmaink télikertje remek helyet biztosít reggelikhez, különböző összejövetelekhez, de remek helyszín relaxációra, olvasáshoz, de akár munkahelyként is funkcionálhat.

télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic 

Milyen előnyei vannak?

A télikertek egyik legpraktikusabb tulajdonsága, hogy évszaktól függetlenül sokkal több fényt biztosítanak a növények számára. Ezáltal több oxigént képesek termelni, ez pedig közérzetünkre is jótékony hatással van. Tökéletes megoldást jelentenek lakóterünk bővítésére, akár még a teraszunkat is átalakíthatjuk, amit így a téli hónapokban is hasznossá tehetünk. Sőt, a lakóépülethez hozzáépített télikert a fűtési költségeket is csökkenheti, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy alacsony hőátbocsátási tényezővel rendelkező profilt válasszunk.

télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic 

Mire ügyeljünk?

Az ideális télikert titka a megfelelő tájolás, a jó elhelyezés ugyanis szerepet játszhat házunk zajszigetelésében is. Mielőtt belevágunk az építkezésbe, érdemes felkeresni egy szakembert, aki segít kiválasztani a megfelelő formát és stílust, és gondoskodik a zökkenőmentes kivitelezésről. Emellett már a tervezésnél gondoljunk a páralecsapódásra is, mely ellen több módon védekezhetünk: a megfelelő nyílászárók kiválasztása mellett érdemes az üvegezés mentén padlófűtést vagy konvektorokat telepíteni, amik segítenek a levegőt szárazon tartani.

télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic 

Milyen nyílászárót válasszunk?

Télikertek készülhetnek műanyagból, fából és alumíniumból is. A fa elegáns és természetes, de nehezen viseli a magas páratartalmat, az alumínium tartós, viszont nagyon költséges. Ár-érték arányban a PVC nyílászárók bizonyulhatnak a legjobb választásnak, amit az is bizonyít, hogy manapság 10 télikertből közel 9 műanyagból készül. Az Inoutic nyílászárói a legmodernebb technológiai eljárással készülnek, megbízhatók, kiválóan szigetelik a hőt és tartósan ellenállnak az UV terhelésnek. A hagyományos fa ablakokkal ellentétben nem igényelnek különösebb karbantartást, és még a télikert egyedi stílusához is szabhatjuk őket. A széles szín- és dekorválasztéknak köszönhetően a fehér profil helyett akár a faerezetű vagy épp a manapság nagyon divatos szürke fóliákat is választhatjuk.

 télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic

További információ: www.inoutic.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A Poli-Farbe és a BME mérnökei bemutatták a hazai fejlesztésű lakást fűtő falfestéket
Egyedülálló technológia, lakásfűtő falfesték prototípusát mutatta be a Poli-Farbe...
Kamarás Borbála
Mahagóni bútorhoz választott falszín
Kedves Borbála! A nappali szobába szeretnénk megtalálni a megfelelő falszint a mahagóni...
Bárány Sándor
Fölázott házfal utólagos szigetelése
Kedves Sándor! Szigeteléssel kapcsolatos kérdésem lenne.
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Falfestés geometrikus mintákkal
A geometrikus minták nagy divatjukat élik. A ruhákon, kiegészítőkön és bizony a lakásunkban...