Egy kapcsoló két arca


A Legrand új, egyszerre időtálló és megújuló koncepcióval készült a szerelvények terén régi és új vásárlói számára: egy mechanizmusból – mely a kor elvárásainak megfelelően minden műszaki igényt kielégít – két különböző stílussal rendelkező kapcsoló alakítható ki. A szögletesebb formavilág a kifinomult és légies Valena Life családé, a kerekítettebb, merészebb és sokrétűbb anyagválasztékot (pl.: üveg, fa, márvány, bőr, fém) tartalmazó pedig a Valena Allure családé. A szerelés során a beépített mechanizmusra a végső lakberendezési igényeknek megfelelően mindkét család keretei, burkolatai feltehetők, és a későbbiek során variálhatók vagy lecserélhetők.

Legrand, kapcsoló, villanykapcsoló, Valena Life, Valena Allure

 

A Valena Life és Allure család 2016. márciusa óta elérhető a magyar vásárlók számára is. Az eddigi tapasztalatok alapján tetszik partnereinknek az új formavilág és a 2 az 1-ben design.

Kialakításánál az innováció állt a középpontban. A hazai piackutatásokat követően, magyar fejlesztő-mérnökök több évtizedes tapasztalataival és modern technológiával készült el az új szerelvénycsalád, mely legtöbb elemét Magyarországon gyártjuk. A Valena Life termékcsaláddal a Legrand Zrt. 2015-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott, majd 2016-ban a frissen megjelenő, formabontó design-t képviselő Valena Allure családdal is elnyertük ezt a díjat.

 Legrand, kapcsoló, villanykapcsoló, Valena Life, Valena Allure

A termékcsaládok alapját képező Valena IN’MATIC mechanizmus korszerű technológiával készült: biztonságos, megbízható, ellenálló valamint gyorsabb szerelést biztosít. Műszakilag sok új és egyedülálló megoldással rendelkezik a Valena Life és Allure család, ebből a hely szűke miatt csak kettőt emelnénk ki:

Legrand, kapcsoló, villanykapcsoló, Valena Life, Valena Allure

A csatlakozóaljzatoknál is fontos szempont volt a biztonság megnövelése és a gyorsabb beszerelhetőség. A gyerekvédelem a mechanizmusra lett integrálva, így az aljzat fedél nélkül is IP20-es védettséget ad. A csatlakozó kapcsok rugós kialakításúak, ezzel jelentős szerelési időt megtakarítva, a vezetékek könnyű, kézzel történő kioldását a mechanizmuson ergonomikusan kialakított széles kioldógombok biztosítják.

Legrand, kapcsoló, villanykapcsoló, Valena Life, Valena Allure

A keretek és a mechanizmusra rögzítő bepattanóköröm-rendszer flexibilis kialakításúak, így egyenetlen fal esetén is biztosítják a korrekt és esztétikus falhoz idomulást. Sorolásnál az egyedi illesztési kialakítás és az előre felhelyezett fedelek, billentyűk garantálják minden keret típusnál a problémamentes helyreillesztést.

Legrand, kapcsoló, villanykapcsoló, Valena Life, Valena Allure

 A termékeket porvédő burával szállítjuk, amely magas szintű védelmet biztosít a terméknek a por, festék és karcolás ellen a kivitelezés minden szakaszában. 150 funkció teszi lehetővé a mai kor támasztotta igények megvalósítását legyen szó energiatakarékos megoldásokról, USB töltőaljzatokról, fényerőszabályzókról, rádiós redőnyvezérlésről, multimédiás megoldásokról, hotelszoba menedzsmentről a „hagyományos funkciók” mellett, illetve lehetőség van a MyHome elemekkel az intelligens otthonok kialakítására is, mely a beépített funkciók teljes körű távoli vagy helyi felügyeletét, ellenőrzését teszi lehetővé. A LED technológiának köszönhetően energiatakarékos, megbízható és hosszú élettartamú megoldás fényjelzős funkciók kialakítására. A LED fényjelző egyszerűen bepattintható a számára kialakított aljzatba.

Legrand, kapcsoló, villanykapcsoló, Valena Life, Valena Allure

A Valena Life kapcsolócsalád a kifinomult stílus és az innovatív funkciók tökéletes kombinációja. A „négyzet a négyzetben” formavilág és a különböző színek (3 féle burkolat: fehér, elefántcsont és alumínium; és 19 féle keret) és variációs lehetőségeknek köszönhetően könnyen illeszthetők minden környezethez és stílushoz. Új kialakítású konkáv billentyűje kellemes érintést és hangtalan működést biztosít.

Legrand, kapcsoló, villanykapcsoló, Valena Life, Valena Allure

 

A Valena Allure design ikonikus kialakítást jelenít meg: újdonságot képvisel mind a megjelenés, mind a forma területén. Kifinomult vonalai elcsábítják a felhasználót és modernitással ruházzák fel a terméket. A lekerekített formák egyediségét nem csupán a klasszikus és modern színek emelik ki, hanem az elegáns és sokrétű anyaghasználat is. Az Allure termékek esetében a billentyűket 7 színben, a kereteket 22 színben kínáljuk otthonok, középületek (szállodák, irodák, rendezvény teremek, múzeumok stb.) stílusossá és egyedivé tételéhez.

Legrand, kapcsoló, villanykapcsoló, Valena Life, Valena Allure

A Legrand Zrt. több, mint 50 éve van jelen a magyar piacon és gondoskodik otthonunk (kapcsolók, kismegszakítók, elosztószekrények, kábelcsatornák, kaputelefonok, hosszabbítók, elosztók stb.) és az ipari területek, irodák, középületek elektromos termékeiről. Alkalmazkodunk a megújuló igényekhez, folyamatosan fejlesztjük termékeinket a magas minőségi elvárásoknak megfelelően. (x)

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Kényelem és elegancia exkluzív környezetben
Hévíz egyetlen ötcsillagos szállodája mindössze 600 méterre fekszik a világhírű hévízi...
Mivel tegyem színesebbé az otthonunkat?
Kedves Marcsi! Jelenleg új stílust adunk a lakásunknak. Arra gondoltunk, hogy mivel...
Mivel óvjam a falat a hálószobában?
Kedves Marcsi! Gondot okoz a lakásban, hogy a fal mellett vannak a hálószobákban...
Szekrényvilágítás
Anyukámék új nappalibútort vettek. Kicsit olyan wengés beütésű, szóval olyan sötétebb...
Ismét Magyar Termék Nagydíjas a Legrand
Idén 66 termék és szolgáltatás érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy...
A Thermál Hotel Szivek***Superior szálloda (x)
Szállodánk Berekfürdőn, a Tisza tavi régióban 36 db kétágyas szobával, és 6 db apartmannal,...