Szenved a légkondicionálótól? Van megoldás!


A nyár a teraszos ejtőzések és a nyaralás mellett kevésbé örömteli dolgokat is jelent: például az örökös küzdelmet a hőséggel. Idén is lehet még negyven fok körüli hőmérséklet, és sajnos nem lehet csak annyival elintézni a lakás hűtését, hogy feltekerjük a légkondicionálót: ez ugyanis sem a bolygónak, sem a rezsiköltségeknek, sem az egészségünknek nem tesz jót. Szerencsére vannak alternatívák, csak meg kell őket találni.

redőny, árnyékoló, klimatizálás, motorizált, intelligens, okos, otthon, Somfy

redőny, árnyékoló, klimatizálás, motorizált, intelligens, okos, otthon, Somfy

Az otthonautomatizálás rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy kíméletesebb, tartósabb és jóval okosabb megoldásokkal készüljünk a hőség napjaira. Azt már eddig is tudtuk, hogy a redőnyöztetéssel nagy szolgálatot teszünk jövőbeli önmagunknak: jól záró redőnyökkel már önmagában is akkora pluszt adunk otthonunk szigeteléséhez, hogy így a nyár közepén egészen biztosan megköszönjük majd magunknak az előrelátást. Ha pedig a redőnyeinket motorossá tesszük, azzal még egyet léphetünk az átgondolt, gazdaságos és professzionális okos otthon irányába.

redőny, árnyékoló, klimatizálás, motorizált, intelligens, okos, otthon, Somfy

A motorizálás egyáltalán nem bonyolult, az OXIMO Io redőnymotor például a meglévő redőnyökhöz is beszereltethető, ezzel pedig megnyílik a lehetőség számos további fejlesztés felé: motoros redőnyhöz fényérzékelő vagy időzítő csatlakoztatható. Mindkét eszköz célja ugyanaz, jelesül, hogy a fényviszonyokhoz igazítsa a redőnyök mozgatását: érzékelő, mint például a SUNIS WIREFREE Io esetében a nap mozgását monitorozva a redőnyök sok fényre zárnak, míg sötétedésre nyitnak, időzítőt, például a Chronis Io programórát választva pedig ön adhatja meg, hogy a mozgatások mikor történjenek, értelemszerűen ebben az esetben is a napkelte, a legforróbb órák és a napnyugta időpontjait figyelembe véve.

redőny, árnyékoló, klimatizálás, motorizált, intelligens, okos, otthon, Somfy

Így a legmelegebb órákban a redőny zárva marad, kinn tartva a hőséget, míg az éjszakai, hajnali enyhüléskor felhúzódó redőnyök beengedik a frissebb, hűvösebb levegőt. Az már csak az ön személyes preferenciáin múlik, melyik eszközzel szeretné kihasználni az automatizált sötétítésben rejlő potenciált. Ez a potenciál pedig bizony számokban is mérhető: a redőnyök mozgatásának optimalizálásával a kinti viszonyokhoz képest akár 9 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérsékletet biztosíthatunk a lakásban, ami azért már jócskán a bőrünkön érzékelhető különbség. Ez pedig egyértelműen kihat majd a légkondicionálás költségeire is – és akkor a visszafogottabb klimatizálásból fakadó egészségügyi előnyökről még szó sem esett.  (x)


Keresse az okos otthon eszközöket a Somfy Partnerhálózatában!

 

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Bárány Sándor
Redőnycsere és a szigetelés
Kedves Sándor! A redőnyöket szeretném cserélni, és a szigeteléssel kapcsolatban lenne...
Milyen képkeretet használjak a gyerekszobában?
Kedves Borbála! Szeretném kisfiam (7 hónapos) szobáját feldobni. Vajszínű a szoba...
Kamarás Borbála
Hogyan készíttessek gardróbszekrényt a tetőtérbe?
Kedves Borbála, hónapok óta gondolkodom, hogy a tetőtéri hálószobában hogyan készíttessem...
Design és lakberendezés ősszel
Az ősz nem csak az iskolakezdés, hanem az építkezések befejezésének, a lakások berendezésének...
Méltó folytatás
  Tökéletes szimbiózisban él együtt múlt és jelen Barnabás budapesti otthonában....