A DIY rajongóinak kedvez a Bondex


Az egész napos szellemi munka, az irodai környezet és a hosszú, monitor előtt töltött órák után egyre inkább újraéled bennünk az igény a kézzelfogható tárgyakkal való kapcsolat megerősítésére. A DIY mozgalmak népszerűsége tehát nem csak a takarékosságban rejlik, hanem abban, hogy az alkotási folyamat során teret kap az önkifejezés, ami által olyan különleges kötődés alakul ki bútorainkkal, amely a készen vásárolt daraboknál elképzelhetetlen. Ebben nyújtanak segítséget a Bondex új termékei, amelyek a piacon újdonságként nem mesterembereket, hanem alkotni vágyó, hétköznapi nőket és férfiakat céloznak meg. 

DIY, csináld magad, Bondex, festékek, festés, fa felületek, vintage, effect

 

Az Y generáció fiataljait joggal nevezhetnénk DIY generációnak is, hiszen míg a múltban a kézimunka a nagymamák felségterülete volt, úgy az utóbbi években egyre nagyobb szerepet tölt be a fiatal felnőttek életében is valamilyen kétkezi alkotás, kreatív hobbi. A millenniumi nemzedék számára a technológia és a kreativitás elválaszthatatlan, az internet pedig amellett, hogy számtalan inspirációs forrást kínál, tökéletes platform arra, hogy egymást támogató alkotó közösségek jöjjenek létre. Nem véletlen tehát, hogy egyre többen kísérleteznek tárgyak elkészítésével vagy átalakításával is, és egy részük e hobbiból később akár vállalkozást is indít.

DIY, csináld magad, Bondex, festékek, festés, fa felületek, vintage, effect 

A Csináld magad! mozgalmak népszerűségének hátterében más tényezők is húzódnak: a gazdasági válság hatására újra előtérbe került az egyes tárgyak felújítása az azonnali cserével szemben, ezzel egy időben pedig megjelent a tudatos vásárlás fogalma is. Másrészt egyre nagyobb az igény arra, hogy a tömegtermelés korában ne csak mi magunk különbözzünk, de otthonaink is, ezért tárgyainkat testre szabjuk, mégpedig úgy, hogy a folyamatok aktív részesei vagyunk. Mindez azonban még nem eredményezné a kézművesipar ilyen robbanásszerű növekedését: sokan csatlakoznak a makerekhez úgy, hogy napi 8 órában teljesen más jellegű munkát végeznek, de úgy érzik, hogy a kötelező feladataik során nem tudnak kiteljesedni, mert hiányzik számukra a látványos, kézzelfogható eredmény. Az alkotás közben azonban számos impulzus éri őket, hiszen az agy stimulálásában komoly szerepet játszanak a mindennapi munkában nélkülözött taktilis (érintési) ingerek, amelyek minden más érzékelési terület-, és ily módon a kreativitás fejlődését is elősegítik.

DIY, csináld magad, Bondex, festékek, festés, fa felületek, vintage, effect 

A számtalan kreatív hobbi közül az egyik legnépszerűbb a fával való munka, amely hosszú évezredek óta jelen van az emberiség történetében és sokoldalúsága miatt az egyik legkedveltebb építőanyag. Kül-, és beltéren egyaránt rengeteg formában megjelenhet, ezért megannyi lehetőséget kínál az átalakításra.
A Bondex termékei a faápolás őshazájában, Dániában készülnek, és kínálatának központi gondolata a fában rejlő lehetőség, amely arra biztat, hogy lássuk meg, hogy mi mindent hozhatunk ki tárgyainkból, csak megfelelő eszközre van szükségünk. Az új Bondex festékeket a változó piaci igényekhez alkalmazkodva a DIY szerelmeseinek hozták létre, hogy megkönnyítsék számukra az otthoni alkotást.

 DIY, csináld magad, Bondex, festékek, festés, fa felületek, vintage, effect

Az elmúlt években, a mérnöki precizitású minimál formatervezés mellett, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a lakberendezésben az angol és francia vidéket idéző vintage és shabby chic stílus, melyben a kicsit kopottas, de elegáns formák és pasztellszínek dominálnak. A Vintage Effect festékek visszaállítják a megkopott fafelületek patináját, kiemelik a fa erezetét és különleges, régies külsőt kölcsönöznek neki. Használatukkal könnyedén palaszürke, jeges márvány, ásványszürke, fehér vagy tengeri köd árnyalatúvá varázsolhatjuk egy-egy kiválasztott bútordarabunkat. Ráadásul, ha kissé lecsiszoljuk az éleket és a bútor széleit, még hitelesebb lesz az antik hatás. Az ezüst és aranybarna színben elérhető Metal Effect Wax és a Patina Effect Wax pedig a fa tárgyak jellemző vonásait, éleit emeli ki, ugyanakkor elrejti a karcolásokat és foltokat.

 

Ha Téged is érdekelnek az otthoni, praktikus DIY megoldások, további inspirációkért látogass el a Bondex weboldalára! (x)

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Falfestés geometrikus mintákkal
A geometrikus minták nagy divatjukat élik. A ruhákon, kiegészítőkön és bizony a lakásunkban...
Kamarás Borbála
Festés a tetőtérben
Kedves Borbála! Családi házban, de a tetőtérben lakunk. Az idei évben festetni szeretnénk...
Kamarás Borbála
Érdemes-e csempét festeni?
Kedves szerkesztőség! Csempefestéssel kapcsolatban lenne kérdésem.
Deák Marcsi
Milyen a jó, fiús falszín?
Kedves Marcsi! Fiatal felnőtt fiam nappali szobájának falszínével kapcsolatosan szeretnék...
Az old timerek szerelmeseinek
Ha mindig is vonzottak a régi autók, esetleg az otthonod vagy legalábbis a dolgozószobád...
Az év legtrendibb színei
A nyár és a hosszabb szabadságok beköszöntével talán mindenkinek jobban van ideje,...