Corax Bio: mindentudó növényápoló boxok


CoraxBio néven új, a lakosságnak és kiskerttulajdonosoknak szánt termékcsaláddal jelent meg a piacon a Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt. Tápanyagok és növényvédőszerek egy csomagban, részletes útmutatóval.

Corax Bio, növényápolás, növényvédőszerek, tápanyagok, lakossági, kiskert


Kutak, csobogók és szökőkutak a kertek ékességei


A kert az ember által a természetből kiragadott tér egy darabkája. Az általunk megálmodott kertben egy téralkotó szökőkút és egy ivókút kifinomult egységet képes alkotni. A nyugodt, lelassult időben a kertben látható tárgyak állandóságot tükröznek, a fény, a víz, a színek és a klasszikus formák a természet arányrendszereit követik. Az egyszerű formákon keresztül a gazdag elemek sokasága érintésre motiváló tárgyegyüttesét kívántuk létrehozni, ahol az élmények maradandóságát adjuk.

 kút, csobogó, szökőkútm falikút, ivókút, kert, Fonte


Hogyan frissítsük fel a kertünket?


Sokszor nagyon megszokottnak tűnik a kert. Most abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogyan frissítsük fel saját kezűleg, s mindezt viszonylag olcsón.


Te is lehetsz Guinness-rekorder


Légy részese Magyarország legnagyobb virágültetési akciójának és legyél Te is Guinness-rekorder! A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”


Stílusos virágdekor, trendi ötletek


Szeptemberben újra megnyitja kapuit a Nagybani Virágpiac és virágillatba borul Szigetszentmiklós, ahol 20. alkalommal rendezik meg a Hortus Hungaricust, hazánk legnagyobb kertészeti szakkiállítását és vásárát. Ha szeretnéd látni a legtrendibb lakberendezési tippeket, vagy a legszebb virág újdonságokat, akkor a három napos rendezvény kihagyhatatlan programot nyújt az egész családnak.


Az éden kapuja


Egy árnyas lugas – maga a mennyország. Főleg, ha rózsák illatoznak feletted. A nyitott verandáról csodálni a kertet, vagy csak beleszagolni a zápor illatába, ugyancsak mámorító.


Gazdaságos a zöldellő tető


Nem csupán a kert vagy a házfal lehet harsányzöld, de a tető is, főleg akkor, ha  élő, zöldellő vegetáció díszíti. A már csak legendákban élő Szemiramisz függőkertjét ugyan nehézkes lenne egy panelházra telepíteni, de cserjékkel, kisebb bokrokkal vagy zuzmó-szerű növényekkel már érdemes próbálkozni. 


Falra futó kertek


Nincs jobb albérlő egy növénynél, hisz pénz helyett oxigénnel fizet – ezt vallotta a XX. század egyik leghíresebb építésze, Friedensreich Hundertwasser. Vitathatatlan: kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van van egy borostyán-szakállal büszkélkedő, régi háznál. De nem árt-e többet a házfalra telepített kert, mint amennyi élményt a látvány nyújt?


Kényelem a kertben


Amikor megérkezik a nyár, szinte késztetést érzünk arra, hogy a lakás falait odébb toljuk, s így a nappali vagy az étkező a kert részévé váljon, vagy éppen fordítva. Persze ahhoz, hogy kiterjesszük az életterünket és ezzel az otthonunk harmóniáját, fontos az is, hogy a kerti holmikban is továbbvigyük a megszokott színvonalat. Ráadásul nem is olyan bonyolult dolog ez, mint amilyennek elsőre hangzik...


Védekezés a gombák és a rovarok ellen


A talajból támadó ellenfelek ellen nehéz védekezni, mivel a termőföld jó fedezéket biztosít számukra. De kémiai anyagok, vagyis növényvédő szerek nélkül, természetes módon is megvédhetjük a kert szépségét, így az egész család és a háziállatok is aggodalom nélkül élvezhetik a zöld környezet adta szabadságot.

védekezés, gombák, rovarok