3 lakberendezési tipp, ami miatt nem fél majd a gyermeked a sötétben


Állandóan égetni kell a kislámpát, mert a kicsit nem lehet magára hagyni este? Éjszaka sokszor felriad a gyerek és nehéz megnyugtatni? Rendezd be úgy a szobáját, hogy számára is megnyugtató legyen!

Lámpa helyett világító virág

A jó minőségű alváshoz, pihenéshez, az immunrendszer megfelelő szinten tartásához, illetve az ideális anyagcsere-folyamatokhoz szükség van mesterséges megvilágítás nélküli sötét környezetre. Bármennyire csábító is elhelyezni a szobában egy kislámpát, ami egész éjjel világít, ezzel nem teszel jót a gyereknek. Az alvást elősegítő, melatonin nevű hormon termelődését ugyanis gátolja az állandó erős éjjeli fény.

Sokan próbálnak világító csillagokat felszerelni a plafonra  vagy neonszínben pompázó párnákat betenni a szobába - de ennél sokkal jobb megoldás is létezik: a flAVATARok! Ezek  a virágcsodák nemcsak oxigént termelnek a gyermek hálójában, hanem varázslatosan világítanak is a sötétben.

A flAVATARok ugyanis olyan 100 százalékban növényi eredetű, nmanipulációtól mentes, a környezetre, emberekre és élőlényekre veszélytelen anyaggal kezelt  virágok, amelyek sötétben gyönyörű élénk színekben, egyöntetű tejfehér fényben fénylenek egész éjjel. A kicsi álmát így nem bántja  a világítás, mégis megnyugtatja. A világító képesség több cserepes növényfajta esetében is elérhető, így szabadon választhatunk olyat, ami a gyermekünknek is tetszik.

Legyen rendszer a Mesebirodalomban

Nagyon fontos, hogy az esti lefekvés rutinja állandó legyen, a gyermek számára megnyugtató legyen a szülőtől  való elválás - a sötétségtől  való félelmet legtöbbször ugyanis a szeparációs szorongás okozza. A gyermek felismeri, hogy az édesanyjával meglévő testi-lelki kapcsolat lazul, és ezért a magára hagyatottság érzése felerősödik benne.

Egy meleg, megnyugtató fürdő, egy kellemes mese (akár minden alkalommal ugyanaz), a rutinszerű cselekvések, a jóéjt-puszi, integetés - mind-mind segítenek  felkészülni a lefekvésre és a gyermek szorongását csökkenteni. Jó megoldás lehet egy plüssállat vagy baba is, akivel a gyermek alszik, de varázsolhatunk egy biztonságot mesebirodalmat is a szobába a flAVATAR örökrózsái segítségével. Emlékezzünk csak  a Kis Herceg vagy a Szépség és a szörnyeteg rózsájára - a mesét közvetlenül a szobába tudjuk hozni!

Ha megnyugtató mesék mellé (ahol a jó győzedelmeskedik és a gonosz megbűnhődik) a valóságban is megfogható, a sötétben is világító bizonyítékot helyezünk - a gyermek számára biztonságérzetet adunk. A flAVATAR harmóniát teremt  a természetes varázslatával.

Mutassuk meg a valóságot!

Ha a kisgyerekek elkezdenek félni a sötéttől, az azt jelenti, hogy fejlődik a képzeletük. Rájönnek, hogy a sötétség elfedi és elrejti a dolgokat, és könnyen elképzelhetnek szörnyeket vagy más lényeket a területükön.

A flAVATAR virágai nappali fényben teljesen természetes virágok, csak  tétben világítanak - így el tudjuk magyarázni segítségükkel a gyerekeknek, hogy a sötétben lehet,  hogy megváltoznak bizonyos tulajdonságok (például színek vagy az árnyék  miatt az alakok),  de ahogyan a virág sem változik és válik félelmetessé, úgy a szobában lévő tárgyak  sem.

A flAVATAR egy élő varázslat - jelképe  lehet mindannak, ami a gyermek számára biztonságot nyújthat. Ha ránéz, emlékezni fog édesanyja vagy édesapja szavaira és emlékezteti magát arra, hogy nincs mitől félnie. (x)

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás