Láss túl a határokon! Magyar Innováció a virágok között


Egyik elismerést kapja a másik után a Kun Richárd által megalkotott flAVATAR fantázianévre keresztelt varázslatos növénykülönlegesség. Két magyar díj után idén egy nemzetközi kitüntetés révén a világító virágok a világ egyik legszínvonalasabb világító design koncepciójával rendelkező termék elismerését kapták meg.

Nem véletlen, hogy a neves Magyar Termék Nagydíjat minden évben az alkotók napján adják át az Országházban. Az alkotás határtalanságát, a természet és technológia együttélését jelképezik a magyar védjegyoltalom alatt álló virágcsodák. A flAVATAR így méltán büszkélkedhet már egy éve ezzel az elismeréssel. A növényvilág ezen innovációja olyan száz százalékban növényi alapú, génmanipulációtól mentes, a környezetre, emberekre és élőlényekre veszélytelen anyaggal kezelt, védjegyoltalom alatt álló fejlesztés, amelynek hatására az élő virágok, növények a sötétben gyönyörű zöld, kék, fehér, vagy piros színben világítanak közvetlenül feltöltődés után, majd további órákon keresztül egyöntetű tejfehér fényben. A flAVATAR több mint virág, a flAVATAR egy, a világon egyedülálló technológia, a természet és újítás harmonikus együttműködése. Élmény, élő varázslat, a virágok új dimenziója.

A 2010-ben alapított rangos nemzetközi designversenyre, az A’ Design Award & Competition-re idén is több ezer pályamű érkezett a világ minden pontjáról. A szakértői értékelések után az akadémikusokból, különböző iparágakat képviselő elismert szakemberekből és véleményvezér újságírókból álló zsűri választotta ki a legjobb pályázókat minden kategóriában. A „Lightning Design” projektek közt jelölt flAVATAR bronz elismerést szerzett.

"A flAVATAR – kreativitás és innováció is. Megmutatja, miként válhat élő élmény a technológiából. Az A’ Design Award díj megnyerésével úgy gondolom, példát mutathatunk a virágszakmának és akár a világnak is, hogy egy innováció a környezetét nem kihasználja, hanem tanul belőle, visszahelyezi azt a tudást a természetbe, amit létrehozott, anélkül, hogy az sérülne és mindeközben új értéket teremt. Ilyen fejlesztés a flAVATAR varázslatos virág is." – hangsúlyozta Kun Richárd a díj átvételekor.

"A hazai és nemzetközi virágkereskedelemben nagyon kevés az új innováció - főleg amiatt, mert ennek az iparágnak korlátozottak a fejlesztési lehetőségei. Mi azonban úgy döntöttünk, ideje túllátni az eddigi határokon és a természet szabályait figyelembe véve olyan virágkülönlegességet hoztunk létre, ami nemcsak a környezetünket gazdagítja, de lenyűgöző élményt is ad." - mesélte a cégvezető.

A fejlesztő csapat reméli, hogy ezek az elismerések hozzásegítik őket abban, hogy a világon a lehető legtöbb helyen hozzák forgalomba a varázslatos virágokat. A flAVATAR ugyanis nemcsak szép design elem, hanem az ajándékozás, maradandó emlék adásának tökéletes formája is – a fény segítségével erősíteni tudjuk a szeretet kifejezését. A virágok kezelés után nemcsak megtartják szépségüket, hanem egy új tulajdonsággal is gazdagodnak - fénylenek a sötétben. A világító képesség több vágott, vagy cserepes virágfajta esetében is elérhető - többek között a rózsa, az orchidea, a pálma, a kaktuszok, a szegfű, vagy a krizantém is képes a felületére felvitt elegy révén tündökölni. Aki szívesen hagyja magát lenyűgözni, bővebb információkat a www.flavatar.hu oldalon találhat a világító virágokról! (x)

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A Poli-Farbe és a BME mérnökei bemutatták a hazai fejlesztésű lakást fűtő falfestéket
Egyedülálló technológia, lakásfűtő falfesték prototípusát mutatta be a Poli-Farbe...
Massány Edina
Mire lehet jó egy lábas kád a kertben
Kedves Edina, wellness sarkot szeretnénk a kertbe.
Milyen színeket válasszak a nappaliba?
Kedves Marcsi! Én is nappali festés előtt állok. A nappalim 30 m2. A burkolata sötétzöld...
Kamarás Borbála
Milyen függönyöket válasszak?
Kedves Borbála! Kérem segítsen, teljesen tanácstalan vagyok, már több könyvet is...
A szavahihetőség értéke az építőiparban
A kimagasló márkaminőség és márkaépítésbe fektetett munkája elismeréseként Superbrands...
Üldögélj napraforgóban
Bár fotelekről van szó, a sok párna miatt olyan, mintha virágszirmokon ülnénk. Stílusos...