PicA: művészet és lakberendezés


A PicA egy kortárs fotókat és grafikákat értékesítő online galéria, amit nemcsak termékei és szolgáltatásának minősége, de hitvallása is kiemel a versenytársak közül. A galériát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem két végzős hallgatója, Szántai Alexandra tervezőgrafikus művész és Sárközi Péter média látványtervező művész alapította.

 

„Gyakorló művészként tudjuk milyen nehéz érvényesülni a műtárgypiacon, ahol a tehetségen kívül még rengeteg mindenre szükség van ahhoz, hogy az ember neve ismert legyen. A galériát azért hoztuk létre, hogy egy olyan platformot biztosítsunk a művészek, a lakberendezők és a tereiket igényesen berendezni kívánó emberek számára, ami elősegíti a három fél találkozását úgy, hogy ez mindenki számára előnyös legyen” – mondta Sárközi Péter.

A PicA webáruházban kizárólag kortárs művészek által készített alkotások közül válogathat az érdeklődő, melyek példányszáma korlátozott, illetve a művész és a galéria aláírásával vannak ellátva. Minden műtárgy mellé egy bizonylatot is kap a vásárló, ami igazolja az alkotás forrását és sorszámát, így garantálva a minőséget és az exkluzivitást.

„A PicA hamar népszerű lett a művészek között, számos csatakozni vágyó alkotótól kapunk levelet. Mivel a szelekció egyetlen mércéje a tehetség, így alakulhatott, hogy kínálatunkban a hagyományos értelembe vett grafikáktól, a fotókon át, a 3D grafikákig számos irányzat megtalálható” – nyilatkozta Szántai Alexandra.

 

Minden fotó és grafika giclée nyomat formájában készül el. A giclée francia szó, jelentése fröcskölt. Ez jelenleg a legmodernebb tintasugaras nyomtatási technika, melyet nem csak itthon, de külföldön is ismer és elismer a műtárgypiac, így számos alkotó és galéria használja ezt az eljárást. Ezek a művésznyomatok UV-álló tintával készülnek, színük időtálló. A printek élettartama meghaladhatja a 100 évet is. A grafikákat művészkartonra nyomtatják, a papír utánozhatatlan felülete és anyagszerűsége miatt, míg a fényképek valódi fotópapíron kerülnek értékesítésre. Minden képet dibond lemezre kasíroznak. Ezek a fém táblák vékonyak, könnyűek, mégis ellenállóak a környezeti hatásokkal szemben, alakjukat sokáig megőrzik, nem vetemednek. Azok számára, akik egyszerűbb megoldást keresnek, az alkotások poszter formájában is megvásárolhatók.

 

A pica.hu online felületének nagy előnye a logikus kereső rendszer, melynek segítségével számos paraméter alapján szelektálhatunk: méret, orientáció, szín, téma. Ily módon könnyen megtalálható a helyiség hangulatához leginkább illő kép. A pica.hu weblap mobileszközökről is könnyen elérhető, felgyorsítva ezzel a szelekciót és a lakberendezői munkát.

„ A művészeken kívül lakberendezők jelentkezését is várjuk. Szerződött viszonteladóink jutalékot kapnak minden egyes eladás után, így nem csak egy remek eszközt, de profitszerzési lehetőséget is kínálunk” – hívta fel a figyelmet Sárközi Péter. „Mindenkinek kellemes böngészést kívánunk!” (x)

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hogyan integráljuk a fürdőszobát a lakótérbe?
Míg a korábbi évtizedekben a fürdőszoba csupán alapvető funkcióját töltötte be,...
Design és lakberendezés ősszel
Az ősz nem csak az iskolakezdés, hanem az építkezések befejezésének, a lakások berendezésének...
Nyomtatott porcelán bögre
Szinte már meg sem lepődünk azon, hogy mennyi mindent el lehet készíteni 3D nyomtató...