Gyerekszoba dekorációk


Kis alapterületű lakásban helyet találni egy gyerekbirodalomnak bizony nagy leleményességet igényel. És nemcsak azért, hogy betöltse legfontosabb funkcióit, hanem hogy kellően rugalmasan kövesse az idő múlását. Mert a gyerek nő, de a lakás nem..

Ízlésre nevelni

 

Szakemberek szerint magunkkal hordozzuk gyerekkorunk emlékét akkor is, amikor felnőttként otthont választunk magunknak. A szeretett, esztétikus környezet így nem csupán a jelennek szól, hanem a jövőnek is, hiszen a gyerek szépérzékét finoman formálhatjuk általa. Egy pici gyerekszoba is megérdemel például egy igényes, trendi függönyt.

Rajzos kedvűeknek

 

A legtöbb szülő tudja, hogy egyszer eljön az a kor, amikor a gyerek elkezd rajzolni. Mindennel és mindenhová. Megelőzendő a spontán falfirkákat, kijelölhetünk egy falrészt óriástáblának. A falra könnyen felvihető táblafestékek jóvoltából állandóan változó díszítése lehet a gyerekszobának, ráadásul ez a felület most nagyon divatos is. Ha alábbhagyott a rajzos lendület, átfesthető vagy letapétázható a fal.

 

Átmeneti idő

 

Ha a gyerekszobának két eltérő korú lakója van, eljön az idő, amikor az egyik már iskolába jár, a másik viszont még csak játékkal tölti az idejét. A tanulóhely kialakítását azonban meg kell oldani, méghozzá úgy, hogy az bővíthető legyen. Erre az egyik legpraktikusabb megoldás az úgynevezett bakasztal és az arra helyezett munkalap. Tanuláshoz és játékhoz is kényelmes felületet ad, szélességét pedig az adott helyhez igazíthatjuk.

Szöveg: Boda Ildikó

Kép: Texdecor - Camengo Summer Camp Kollekció

A teljes cikk az Első Kislakás magazin aktuális lapszámában olvasható

 

 

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A mesélő tapéta
Íme egy tapéta, ami mesék tucatjait rejti magában! Nem is kell más a kicsalogatásukhoz,...
Kamarás Borbála
Klimt részletet szeretnék a lakásba
Kedves Borbála! Egy Klimt életfa csíkot szeretnék a lakásba.
Kamarás Borbála
Gyerekszobák átalakítása
Kedves Borbála! Szeretnénk a gyerekszobáinkat kicsit átalakítani.
Megtaláltuk a legcukibb bőröndöt
A gyerekek általában nem szeretnek pakolni. Ez érthető is, hiszen kinek lenne kedve otthagyni a...
Gyerekszoba, nem csak kicsiknek
A Van Staeyen Interieur bebizonyítja, hogy mindössze némi faanyag, festék és egy...