Karácsonyi terítékek


A karácsonyi vacsora mellett még számos alkalom kínálkozik a téli szünetben, amikor összegyűlhetünk az ünnepi asztal körül. Mivel a karácsony a giccs ünnepélye is egyben, nézzük meg, milyen különböző stílusú lehet a teríték.

karácsonyi teríték

Ünnepek ünnepe

Akik az év legnagyobb ünnepében éppen a hagyományt szeretik és tisztelik, maradjanak meg a szokványos piros-fehér terítéknél. Persze évről-évre ezt is meg lehet újítani, például üvegbúra alá rejtett díszekkel, sőt, a lázadóbbak asztali futó helyett díszszalagokkal egészíthetik ki a dekorációt. Tipp: a hagyománykövető színösszeállítás nem jelenti azt, hogy  mellőzni kellene az ötletességet. A lefelé fordított borospoharakból például remek mécsestartó válhat, sőt, az üvegburák mintájára még dekoratív növényi díszeket is elhelyezhetünk a poharak alatt az asztalon. 

Vidéki romantika

Annak sem kell a színekről lemondania, aki a rusztikus stílust szereti. Néhány színes karácsonyfadísszel ugyanis a legpuritánabb teríték is ünnepélyessé tehető. De ha szeretnéd megőrizni a rusztikus jelleget, azért csínján bánj a csillogó színes üveggömbökkel és semmiképpen ne használj terítőt. Az egyszerű fehér tányérok és a natúr színű tányéralátétek ugyanis nem vonják el a figyelmet a természetes felületű fa asztalról és a vele éles kontrasztot alkotó színpompás dekorációról.

A naprakész trendi

A trendkövetők idén mindenképp a lilára kell, hogy szavazzanak, a Pantone ugyanis már kiválasztotta 2014-es év színét, amelyet sugárzó orchideának neveztek el. A lilának ez a melegebb, pinkhez közelítő árnyalata a terítésnél is jó szolgálatot tehet: feketével, vagy szürkével párosítva kimondottan elegáns benyomást kelt. Aki egy kis csillogásra vágyik, az az elmaradhatatlan gyertyák és mécsesek mellett az ezüstöt válassza az orchidea lila mellé, legyen az mécsestartó, evőeszköz vagy épp egy ezüst girland az asztal közepén.

Importált etno

Az igazán bátrak akár több színnel, sőt mintákkal is próbálkozhatnak, az egzotikus etno ugyanis a terítékeknél is hódít. Talán ehhez a műfajhoz van szükség a legkifinomultabb ízlésre, hogy a színek és minták kavalkádja harmonikus maradhasson. A mintákat tekintve könnyebb a dolog, ha megmaradsz a megbízható geometriánál, és a színeket rábízod a tányérokra.é Akinek mindezt sikerül összehangolnia, lenyűgöző és mozgalmas látványban lesz része.

Természetes elegancia

Persze nem mindenki vonzódik a mozgalmas mintákhoz, és a színek kavalkádjához. A higgadtabb stílusok kedvelői megmaradhatnak a fenyő zöldnél is fehér vagy átlátszó üveggel és kristállyal kombinálva. Az ilyen természetes elegancia is jól viseli az asztali futókat és a textilszalvétákat, sőt, egykét virág vagy gyümölcs is belefér a kompozícióba. Az ünnepélyes elegancia titka azonban ebben az esetben éppen a visszafogott egyszerűség,amit érdemes megőriznii.

 A felülmúlhatatlan

Tavaly robbant be a divatba, de idén is tartja a népszerűségét a legelegánsabb és legünnepélyesebb dekoráció: az arany, ezüsttel és törtfehérrel kombinálva. Ez a trió időtlen szépsége miatt garantáltan minden korosztályban sikert fog aratni, ezért elsősorban azoknak érdemes hosszú távra is barátságot kötni vele, akik nagycsaládi körben szeretik tölteni az ünnepeket, több generációt is leültetve az asztal köré. Mi már tavaly kipróbáltuk. 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Trendkövető gyerekszobák
Úgy tűnik, végképp leáldozott a babarózsaszín és a világoskék gyerekszobáknak. A...
Massány Edina
Mire lehet jó egy lábas kád a kertben
Kedves Edina, wellness sarkot szeretnénk a kertbe.
Kamarás Borbála
Milyen színekkel tegyem hangulatosabbá a konyhámat?
Kedves Borbála! A konyha, nappali, étkező egy légtérben van. A konyha magasfényű...
Hogyan integráljuk a fürdőszobát a lakótérbe?
Míg a korábbi évtizedekben a fürdőszoba csupán alapvető funkcióját töltötte be,...
A Kikában már beköszöntött a karácsony
Elindult a Kika szenzációs karácsonyi vására. Az idei év adventi és karácsonyi kollekcióját...