Ünnepre hangolva


A nagy presztízsű Villa Bagatelle fiatal tulajdonosnője, Ágnes szerint a karácsonynak nem kell trendeket követni, hisz pont ennél az ünnepnél fontosak a maradandó emlékkel teli kellékek. De mindig lehet egy kis új stílussal és cseppnyi humorral fűszerezni az ünnepeket. Mivel készül Ágnes idén? Elmentünk hozzá, és meglestük, hogyan teríti meg az ünnepi asztalt és dekorálja otthonát. Semmi kétség, számos remek ötlettel gazdagodtunk.

 

TÖBB A SOKNÁL
Általában a kevesebb több elvét vallom, de karácsonykor ez a szabály a feje tetejére áll: legyen minden több a soknál! Terítéskor idén a pink-barna színpárost favorizálom, és mivel szeretem a hagyományokat, az asztalra csempészek valami régit: a mamám hímzett, monogramos szalvétáit.Szeretek nevetni és igyekszem a vendégeim arcára is mosolyt csalni: így a hímestojás alakú karácsonyi díszeket tojástartókba teszem. Ezenkívül személyre szóló versekkel is kedveskedni fogok. Imádok sok emberre főzni. Az ünnep csupa érzelem!ELŐ MINDENNEL!
A karácsonyi készülődést már novemberben elkezdem. Van egy alapanyagokat rejtő dobozom, minden évben mást és mást varázsolok belőle. Ami állandó, hogy az ajándékokat – a környezetvédelem jegyében – újságpapírból „gyártott” csomagolópapírba csomagolom, amelyeket fogyatékkal élők készítenek Csömörön. De előfordult már olyan is, hogy én magam színeztem a papírokat színes falfestékkel.HAGYOMÁNYTISZTELET
Szeretem azokat az apróságokat, amelyek a gyerekkoromat idézik. Ilyen például a koszorú közepén lógó kis madárka dísz – e nélkül gyerekkoromban nem is volt karácsony: ahogy megláttam a fenyőfát, rögtön szaladtam, és kerestem rajta ezt a díszt. A bogyós termésekből álló koszorú kötését pedig még édesanyámtól tanultam.GÖMBFÜZÉR
A sarokban lógó dekorációban az a jó, hogy bárki elkészítheti akár tíz perc alatt. Nem kell hozzá más, csak néhány karácsonyi gömb és szalag. Ha különböző méretben lelógatod ezeket, és masnikkal dúsítod, grandiózus hatása lesz.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A kikelet színe: a zöld
A friss zöld szín maga az élet: az egészség, a kibontakozó tavasz jelképe. Árnyalataiban...
Kamarás Borbála
Mire használhatok egy antik terítőt?
Kedves Borbála! Ajándékba kaptam egy szinte nem is használt, kb. 150 éves, téglalap...
Deák Marcsi
Milyen legyen a fal színe új lakásunkban?
Kedves Marcsi! 2 hét múlva új lakásba költözünk. A bútorokat már kiválasztottuk,...
Indiánnyár otthon
Ráérünk még a fűtött szobára meg a téliesítésre gondolni. Reggelizzünk, ebédeljünk,...
A Kikában már beköszöntött a karácsony
Elindult a Kika szenzációs karácsonyi vására. Az idei év adventi és karácsonyi kollekcióját...