TFT kijelzős sütők az Electroluxtól


Nehéz lesz ellenállni azoknak a kulináris élményeknek, amelyekre az Electrolux két új TFT kijelzős sütője csábít. A sütők ugyanis az okostelefonokhoz hasonlóan érintőképernyővel vezérelhetők: a 4,2”-os, színes kezelőfelületen lapozhatunk, görgethetünk, néhány érintéssel akár egy egész e-szakácskönyvet is előhívhatunk. Sőt, a két új modell közül a gőzsütőben sous-vide program is van.

Anyukák, hobbi-szakácsok és ínyencek, sőt tech rajongók számára is csábító újdonság az Electrolux két új TFT kijelzős sütője. Amellett, hogy mindennapi segítséget jelentenek a konyhában, az okostelefonokon és táblagépeken már megszokott, de a konyhákban még high-tech megoldásnak számító érintőképernyővel vezérelhetők. Az Electrolux új pyrolitikus és kombi gőzsütőinek 4,2”-os, TFT kijelzőin magyar nyelvű menü és nagy színes képek teszik pillanatok alatt áttekinthetővé a menürendszert.

 

A sütők választ adnak a rendszeresen felmerülő kérdésre is: „Mit főzzek már megint?”. A gyönyörű képernyőn egy gombnyomással előhívható az e-szakácskönyv, amelynek receptjei megadják a hozzávalók listáját és az elkészítés módját is. A quick start funkció még ennél is tovább megy: csak ki kell választani a saját tárolt receptek közül az ételt, a sütő pedig javaslatot tesz a sütőprogramra, a hőmérsékletre és a sütés idejére. Az Electrolux új sütőit arra tervezték, hogy élménnyé váljon a főzés és a lehető legkevesebb idő és energiaráfordítással a lehető legfinomabb ételeket készítsük el otthon, saját konyhánkban.

Az ínyencek különösen értékelni fogják a gőzfunkciós modell sous-vide programját, ami eddig a professzionális éttermi konyhák kiváltsága volt. Ennek oka, hogy szuvidolás, azaz vákuum alatt történő sütés közben órákon keresztül, fokra pontosan ugyanazt az alacsony hőmérsékletet kell tartania a készüléknek a sütőtérben. A hosszú sütési időért cserébe viszont a szuvidolt étel minden képzeletet felülmúl, illatos és ízletes lesz, tele csodálatos aromákkal.

 

A pyrolitikus modell egy másik konyhai kihívásra is választ ad, mégpedig a sütés utáni takarításra. A készülék színes képernyője jelzi, mikor kell kitakarítani. A tisztító program elindítása után a sütő 480 fokra felforrósítja a sütőteret és hamuvá éget minden szennyeződést. Amikor a sütő kihűlt, az alján összegyűlt finom hamu egy nedves szivaccsal könnyedén kitörölhető, így nem csak a sütés lesz élmény, de kedvenc sütőnk takarítása sem jelent többé fáradtságot.(x)

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Gondolkozz zöldben a konyhádban!
A klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában minden apró lépés...
Deák Marcsi
Konyha színeinek összehangolása
Kedves Marcsi! Konyha felújításhoz kérném szíves segítségét.
Deák Marcsi
Milyen legyen a konyhabútor?
Kedves Marcsi, a konyhabútor kiválasztásában kérném a segítségét.
Deák Marcsi
Nappali és konyha összehangolása
Kedves Marcsi! Új lakásunk nappali-konyháját szeretnénk berendezni.
Konyhabútort a nappaliba
Amikor a konyha a nappaliba kerül, jól jön, ha igényes és szép a bútor, ugyanakkor...
Megtaláltuk a tökéletes citromfacsarót
Nem is értjük a "ha az élet citrommal kínál" kezdetű mondást, ami azt sugallja, a...