Vízöntő, a haladó individualista


Modernség, individualizmus, haladó gondolkodás, a szabályoktól való eltérés jellemzi a január 20. és február 18. között születetteket. Racionális felfogásúak, a dolgokat hűvösen, már-már közönyösen szemlélik. Mottójuk: hiszem, ha látom.

A Vízöntő az állatöv nagy individualistájaként ismert. Néha vad, kiszámíthatatlan, csökönyös és bizarr. Híres extrém külsejéről, arról, hogy semmibe veszi a hagyományokat és kivételes szeretettel fordul a szabadság felé. Legtöbbjüket nemes célok vezérelnek. Nézőpontjukban az egyenlőség uralkodik. Különleges tehetséget mutatnak az információs technológia, az asztrológia és a New Age egyéb területein. A jegy által képviselt vidám különcség néha kissé furának tűnhet.A Vízöntő kötődik leginkább a paradoxonhoz és az ellentmondásokhoz. Otthonában a rendhagyó és egymástól különböző tárgyak közeli kapcsolatba kerülnek egymással az erőteljes vizuális hatás kedvéért. A nagyon régi és nagyon új, a hagyományos és az ultramodern úgy kerülnek egymás mellé, ahogy ez normális esetben soha nem következne be. A látvány hatásos, és úgy tűnik, a Vízöntő otthonában működik is.
Vagy egy távoli vidéken, vagy a város közepén élnek, de soha sem a kettő között. Az ingatlanok mindegyike abban hasonlít, hogy megközelítésük némi erőfeszítést igényel. Ráadásul a Vízöntő messziről észreveszi, ha látogatója érkezik. Színek tekintetében a levegő színskálájához kötődik, de közel állnak hozzá a modernséget idéző acélos árnyalatok. A nyitottság és levegősség érzetéhez a csodálatos kilátás alapvető fontossággal bír otthonában.A Vízöntő otthonába illő anyagok merész jellegükkel ellentétei az egyszínű és mértéktartó környezetnek. Különösen ajánlottak a feltűnő, állatbőrmintás anyagok – a leopárd-, krokodil- vagy tehénbőr utánzatok. Padlónak legjobb a csiszolt és fényezett fa padlódeszka, de a modern műgyanta vagy gumipadlózat is megfelel, ha szokatlan fényezésükkel vagy régi anyagokat utánzó mintájukkal jól kifejezik a jegy régi és új dolgok vegyítésére való hajlamát. Jó választás a legújabb, plafonba süllyesztett halogén spotlámpa és minden egyéb szokatlan világítási megoldás. Az ablakokon felesleges a függöny, csak akadályoznák a kilátást, minél több természetes fény érkezik, annál jobb.A konyhát térelválasztó nyitott polcokkal, vagy jól látható és körüljárható bútorszigetekkel lehet leválasztani. Hálószobája minimalista stílusú, de fontos számára a jó tárolási lehetőség. Ezért praktikus ide a padlótól a plafonig érő beépített szekrény. Az ágy modern, de néhány szokatlan dologgal tarkított. A Vízöntők kevés dekorációs elemet alkalmaznak.
Kedvenc növényei az orchideafajták, az aranyeső, a citrusfélék és a legtöbb gyümölcsfa. Anyagai az urán, az alumínium, a platina, az ametiszt és az opál. Színei az acélkék, a türkiz és a fekete.
Tipp
Lepjük meg a Vízöntőket egy nagyméretű művészeti tárggyal, vagy szokatlan formájú vázával, ami a otthonuk fókuszpontja lehet. A nagyon régi vagy meglepő külsejű tárggyal – ritka afrikai faszoborral, kristálykővel – ugyancsak örömet szerezhetünk nekik.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Otthon vidéki hangulatban
Egyre többen választják a vidéki élet nyugalmát és csendjét a nyüzsgő metropoliszok...
Massány Edina
Mire lehet jó egy lábas kád a kertben
Kedves Edina, wellness sarkot szeretnénk a kertbe.
Massány Edina
Biológiai fegyver hangyák ellen
Kedves Edina! Nem tudom kiírtani a hangyákat a lakásból.
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Modern ház lélegzetelállító kerttel
Világos, tágas, egyszerű és nagyon modern ez a Bangkokban található ház. A város...