Rák, a családcentrikus


A június 21. és július 22. között születettek legfontosabb tulajdonsága az otthon szeretete. Törődőek, érzékenyek, kiváló szülők, kedvesek, kitartóak és takarékosak. Mottójuk: a család mindenek felett.

A jegy szülöttei az egyik percben mélabúsak, visszahúzódók és megközelíthetetlenek, a következőben pedig kedves, kellemes emberek, akikkel szívesen megismerkednénk. A Rák számára egy meleg, óvó és tápláló családi környezethez való tartozás fizikai és érzelmi egészségének fő meghatározója. Különösen az erős anyai kapcsolat játszik nála fontos szerepet. Ez a kapcsolat nem mindig könnyű, de erős, hosszan tartó és alapvető hatással bír.
Az egész állatövben ez a jegy áll legszorosabb kapcsolatban a háziassággal, otthonnal és általában a családdal. Az ideális Rák otthon ezért egy nagy család otthona is egyben sok rokonnal, baráttal. Itt mindenki kényelmesen érzi magát, amikor idelátogat. Otthonának atmoszférája kicsit kaotikus, de minden itt lakó vagy ide látogató embert külön üdvözölnek, felismernek, megetetnek és egyéni kívánságaiknak megfelelően kezelnek. Nem ez a legrendesebb jegy és gyűlöl bármit kidobni, így nála a rend és a tisztaság soha nem lesz fő tényező. A Rák különös kapcsolatban áll a gyűjteményekkel és a régiségekkel, nagyon szereti a családi ereklyéket kirakosgatni a polcokra és a lakás különböző pontjaira.Nappalija inkább kényelmes, mint praktikus. Általában pihentető és belakott érzést kelt, arra bátorítva a látogatót, hogy lerúgja cipőjét és lazítson egyet. Stílusa tradicionális. Gyakran érez erős kötődést a múlttal, így az öreg és kissé elhasznált bútorok erősítik az ósdiság amúgy is általános érzetét. Egy nagy, jól megtömött könyvszekrény és a családi fényképek nagyszerű kiállítása segít az otthonosság érzetének megteremtésében. A padlózat legyen kopásálló és praktikus, miután a családtagok és látogatók hada komoly igénybevételt jelent. Járólap vagy lakkozott felületű fapadló az ideális. Világítás legyen indirekt, finom és romantikus. A Rák egyébként kedveli a természetes napfényt, ezt lágyan omló, puha függönyökön keresztül érdemes a szobákba engedni.A konyha a Rák otthonának középpontja. Számára legjobb egy tipikus vidéki konyha, melynek közepén egy hatalmas fa étkezőasztal áll. Általában itt zajlik az élet. A közepes árnyalatúra színezett fa ideális tónus az ilyen helyiségek számára. Jól illenek ide a hagyományos, üvegfalú szekrények is, melyekben jelentős mennyiségű konyhai eszköz és kellék tárolható. De lóghatnak az edények a fali akasztókon is. Jellegzetes elemek a kerámia- és terrakottaedények, tálak, egy hagyományos konyhai mérleg. Nyitott falipolcokkal növelhető a rakodó felület.
A hálószoba a Rák végső menedéke. Kedveli a kényelmes, majdnem fényűző ágyat, a különleges párnákat és a drága paplanokat. Jó választás a kovácsoltvas vagy fa ágykeret. Az ágyneműt a klasszikus fehér szín uralja.A fehér a fürdőszobában is kiváló alapszínnek bizonyul, kék vagy zöld foltokkal ajánlott megtörni a túlzottan merev hatást. Egy régimódi öntöttvas kád illik legjobban a Rákhoz, néhány kupac fehér törölközővel és puha köntössel.
Színe a fehér, az ezüst, a füstszürke, az ezüstkék és a zöld. Anyaga az ezüst, a holdkő és az igazgyöngy, illetve minden natúr matéria. Növényei minden fehér virág – rózsa, akantuszfű, folyondár, liliomok és vízililiomok, juhar és más nedvdús fák.
Tipp
A Rák számára telitalálat a régiség, az ősökről és közvetlen családjáról készült fényképek, albumok. Kedvelik a beltéri vizes tárgyakat, a vázákat, tálakat, melyekben növényt nevelhetnek.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Gondolkozz zöldben a konyhádban!
A klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában minden apró lépés...
Deák Marcsi
Konyha színeinek összehangolása
Kedves Marcsi! Konyha felújításhoz kérném szíves segítségét.
Deák Marcsi
Milyen legyen a konyhabútor?
Kedves Marcsi, a konyhabútor kiválasztásában kérném a segítségét.
Deák Marcsi
Nappali és konyha összehangolása
Kedves Marcsi! Új lakásunk nappali-konyháját szeretnénk berendezni.
A kikelet színe: a zöld
A friss zöld szín maga az élet: az egészség, a kibontakozó tavasz jelképe. Árnyalataiban...
Indiánnyár otthon
Ráérünk még a fűtött szobára meg a téliesítésre gondolni. Reggelizzünk, ebédeljünk,...