Nyilas, a kitárulkozó


Vidám, optimista, toleráns, szabadságszerető, őszinte és kalandvágyó – így jellemezhető a november 22. és december 21. között született Nyilas. Szeretnek eszmét cserélni, érdekli őket minden, ami tőlük különböző. Mottójuk: az élet szép.

A kimozdulni vágy és életvidám Nyilas különösen szeret utazni, de előszeretettel tágítja látókörét olvasással, tanulással. A jegyet különleges kapcsolat fűzi a vidéki életmódhoz. Mindegyikük szereti a szabadságot és a tág, nyílt térségeket. Bizakodó és idealista, így a legjobbat várja az élettől és azoktól, akik a környezetéhez tartoznak.
A nyugodt, gyakran a vidéki élethez kötött szabadtéri életmódot és a nagyobb ingatlanokat általában inkább előnyben részesíti, mint a városi élet kavargását és szűk tereit. Lakása otthonos, nyugodt benyomást kelt.A nappali középpontjában egy nagy nyitott tűzhely áll, ahol vidáman lobog a tűz a hidegebb hónapokban. Ez természetesen nem más, mint egy kandalló, megfelelő szerszámokkal, öreg szenes kosárral és halom, aprított fával. Az ennél sokkal modernebb lakásokban is hasonló hatás érhető el öntöttvas kandallóval. Ülőalkalmatosságai egy nagy kanapéból és néhány, körben elhelyezett karosszékből állnak. Jellemző a televízió hiánya, inkább egy tömött könyvespolc jelzi, hogy az olvasás fontos tevékenység a jegy számára. A könnyű karbantarthatóság, rugalmasság és a természetes jelleg ismét kulcstényező, ha a padlózatról van szó. A keleti és egzotikus szőnyegekkel borított csiszolt és lakkozott padlódeszka kiválóan megfelel.
A természetes napfényt, ahol csak lehet, maximalizálni kell. A beltéri világítás lehet hagyományos szellemű: vászon lámpaernyőbe öltöztetett álló- és asztali lámpák alkalmazása helyénvaló ebben a környezetben.A Nyilas nem az ételek megszállottja, de a finomságokat, a jó borokat nem veti meg. A konyha otthonának egyik fontos helyisége. Előnyben részesülnek a patinás fenyő vagy tölgy konyhabútorok, a terrakotta, pala vagy kő padlólapok. Álljon a konyhában egy nagy ebédlőasztal székekkel, ahova barátait meginvitálhatja. Az ugyancsak tömörfa tálaló szép keretet adhat a benne sorakozó porcelánedényeknek. Ide nem való a rozsdamentes acél, anál inkább a réz és a zomác.
A hálószoba olyan tér, ahol a Nyilas nagy kényelemben heverészik a hosszú téli estéken. Kötelező a fenyő, tölgy vagy kovácsoltvas ágykeret övezte süppedős ágy, gazdag őszi színekben pompázó ágytakaró párnákkal, függönyökkel.A Nyilas fürdőszobája meleg és kényelmes. A kád és a mosdó legyen egyszínű fehér, sárgaréz szerelvényekkel. Nyitott falpolcokon sorakozhatnak a puha törölközők és a hosszas fürdőzéshez való kellékek. A falhoz és a padlóhoz legjobb egy halvány, törtfehér árnyalat és a kissé durva, rusztikus felület.
Színe a sötétkék, az ibolya és a lila. Anyaga az ón és ötvözetei, illetve a platina. Növényei az aszparágusz, szegfűk, gyermekláncfű, a kőris, a nyír, a hárs, az eperfa és a tölgy.
Tipp
Örömet szerezhetünk a Nyilasnak ikonreprodukciókkal, buddhista szobrokkal és ősi istenségeket ábrázoló tárgyakkal.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A kikelet színe: a zöld
A friss zöld szín maga az élet: az egészség, a kibontakozó tavasz jelképe. Árnyalataiban...
Kamarás Borbála
Csillár- és szőnyegválasztás
Kedves Borbála! Köszönöm a javaslatokat! Lenne még pár kérdésem.
Bárány Sándor
Megvetemedett ajtók javítása
Kedves Sándor! Régi fa beltéri ajtóimmal van problémám.
Indiánnyár otthon
Ráérünk még a fűtött szobára meg a téliesítésre gondolni. Reggelizzünk, ebédeljünk,...
Otthon vidéki hangulatban
Egyre többen választják a vidéki élet nyugalmát és csendjét a nyüzsgő metropoliszok...