Mérleg, a harmonikus


A szeptember 23. és október 22. között született Mérlegekre a béke, a nyugalom, a kiegyensúlyozottság és a könnyedség jellemző. Mottójuk: a nyugalom mindent megér.

Az állatöv híres béketeremtője, a környezetében lévő eleganciát és szépséget bálványozza. Társasági lény és jó diplomáciai érzékkel rendelkező személyiség, aki különösképpen törődik kapcsolataival. A Mérleg a lakberendezéshez legközelebb álló jegy. Született vágy él benne, hogy környezetet széppé tegye, így számíthatunk arra, hogy otthona maga a tökéletesség. A Mérleg kapcsolatban áll a Távol-Kelettel, ezért egy innen származó erőteljes téma jól alkalmazható a lakás legfontosabb tárgyain. A távol-keleti stílus határozott, levegős, hűs és takarékos. Ezenfelül erős esztétikai vonzerővel rendelkezik. A Mérleg otthon tehát nyugodt, tiszta és derűs.Nappalijában a falak fehérre vagy törtfehérre festettek, egyszínűek. A távol-keleti témát hangsúlyozza néhány kép a falon, miközben a sötét sarkokban lógó tükrök a Feng Shui alapelveit tükrözik. A padlózat természetes anyagú – kókuszháncs, kender, juta vagy szizál – esetleg lakkozott. A fekete vagy wenge alacsony asztalok és egyéb, sötét fabútorok jól kiegészítik a képet. A székek is legyenek sötétek. Megfelelnek az acélból, fekete műanyagból vagy fekete bőrből készült változatok is. Egy négyzet alakú és egyszínűre kárpitozott fehér dívány, rajta néhány kontrasztos párnával elegendő kényelmet biztosít a Mérleg számára.
A jegy szülötte kedveli a lágy, romantikus fényeket, így a keleti témán belül fontos szerepet kapnak a beltéri papírlámpások és az ablak előtti papírredőnyök.A konyhában folytatható a távol-keleti téma. A munkafelülethez jó a pala, a gránit vagy ezek szintetikus megfelelői. A természetes sötét fa, bambusz vagy fehér laminált berendezési tárgyak tovább tökéletesítik a képet. Egymással kontrasztos egyszínű, fekete és fehér porcelánok, fali csempék és kiegészítők tovább finomítják a stílust.
A Mérleg hálószobájában a kulcsszó az egyszerűség. Egy futonágy vagy egy alacsony, ágyvég nélküli matrac jó folytatás a keleti sémához. A bútorzatot a minimumra kell szorítani: néhány vesszőfont szék, rattan éjjeliszekrény, fa vagy nád sötétítők illenek ebbe a környezetbe.A fürdőszoba középpontja lehet egy nagy, padlóba süllyesztett fürdőkád. Mivel ez nem mindenhol kivitelezhető, kompromisszumot jelenthet egy egyszerű kád, mely néhány, kellően hangsúlyos lépcsőn érhető el.
Színe a rózsaszín, a kék legtöbb árnyalata és a halványzöld. Anyaga a vörösréz, a jáde, a zafír, a türkiz, a kvarc és a fehér márvány. Növényei a hortenziák, nagy rózsák, ibolyák és minden kék virág, valamint a kőris a nyárfa és a szőlő.
Tipp
A Mérleg örülni fog a kínai kalligráfia egy-egy példányának bekeretezett képként, de tetszését nyerhetjük el az orchideát, lótuszt vagy bambuszt mintázó virágtémákkal is. Szóba jöhetnek még a keleti stílusú kerámiák.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Nemess Tímea
Fényes de nem csúszós padló
Kedves Tímea! Szeretném a konyhámban lecserélni a járólapokat.
Deák Marcsi
Nagy, gömbalakú madzag-lámpát keresek
Kedves Marcsi! Gömbalakú csillárt vagy függőlámpát szeretnék.
Sötét lelkű tejeskávé
A közelmúltban óriási divat lett – persze főleg Amerikában, köszönhetően a Starbucks...
A tökéletes kis fekete
Nem csak az öltözködés, de a lakberendezés terén is létezik az a bizonyos tökéletes...