Kos, a kezdeményező


Cselekvés, kezdeményező erő, önmegerősítés – ezek a legfontosabb jellemzői a március 20. és április 19. között születetteket. Szeretik a kihívásokat, szívesen vállalkoznak, lelkesek, autonómok, néha azonban egoisták és türelmetlenek. Mottójuk: kalandra fel!

Az állatöve első jegyének, a Kosnak szülöttei dinamikusak, impulzívak és merészek, szó szerint keményfejűek és az életnek számos területén szeretnek elsők lenni. Spontán belevetik magukat olyan helyzetekbe, melyet mások messzire elkerülnek. Nehezen viselik a korlátozottságot vagy a szabályokat.Szeretik az elfoglaltságot, ezért otthonuk mindig olyan, mint egy tevékeny kaptár. A beltéri dekoráció és otthonuk csinosítgatása nem igazán fontos számukra. Szívesen belevetik magukat egy lakásfelújításba, ám hamar érdeklődésüket vesztik, amint a kezdeti kihívás köddé válik. Így a Kos otthona csak tudatos erőfeszítéssel teremthető meg. Kövessenek el mindent, hogy otthonukban ne uralkodjon el a káosz. Fontos, hogy szakítsanak időt a takarításra és a rendszeres rendrakásra. A bejárati ajtó legyen masszív, hogy kibírja az állandó csapkodást, illetve az ütéseket, karcolásokat. A nappaliban elsősorban a térre kell figyelni. Használjanak tiszta, szögletes vonalakat. Mivel tűz jegyről van szó, közel áll hozzájuk a vörös szín, mellyel beltérben csínján kell bánni. Lehet azonban alkalmazni nagy, matt felületen, illetve úgy is lehet használni, hogy fokozatos átmenetet képez a sötétből a világosba. Előnyös, ha a Kos otthonában valódi lángok is helyet kapnak, mondjuk egy kandallóban. A padlónál a lényeg a könnyű tisztítás és karbantartás. Ennek megfelelően a laminált felületek, a linóleum, lakkozott vagy festett parketták kiválóan megfelelnek a célra. Jó lehet még a kerámia járólap és a szőnyegpadló is. A világítás legyen modern, süllyesztett: spotok vagy falilámpák.
A Kos jellemzően azért eszik, hogy éljen, és nem fordítva. Ennek megfelelően otthonának legritkábba látogatott helyisége a konyha. Az időt és energiát kímélő eszközök széles választéka alapvető fontosságú számára. Életbevágó a mosogatógép és a mikrohullámú sütő, a mélyhűtő.A rozsdamentes acél konyhai alkalmazása különös hangsúlyt kap nála. Kedveli a fűszereket, ezért ajánlott a fűszertartókat gondosan kiválasztani.
Hálószobájához ideális helyet kínál a tetőtér. Ha erre nincs mód, fekhelyét magasan a föld felett kell elhelyezni, akár egy galérián. Az ágy alatti területet tárolásra lehet használni. A Kosok nem töltenek órákat a fürdőben. Célszerűsége miatt a zuhanyt részesítik előnyben.
Finomabb szövetek, például a selyem, illetve egyszerű, erősebb anyagok – pamut és lenvászon – illenek hozzájuk. Ne alkalmazzanak nehéz és dombornyomásos anyagokat.Színük a vörös és annak minden árnyalata. Anyaguk a vas, az acél, a rubin és a gránit. Növényeik az aloé, a katuszok, muskátli, magyal és lonc, illetve minden tűlevelű fa és cserje.
Tipp
Ha meglepnénk őket valamivel, akkor fafaragáshoz való éles szerszámokkal, barkács eszközökkel, fából faragott dísztárgyakkal, fém szobrokkal, kovácsoltvas kiegészítőkkel biztos sikert arathatunk.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A kikelet színe: a zöld
A friss zöld szín maga az élet: az egészség, a kibontakozó tavasz jelképe. Árnyalataiban...
Indiánnyár otthon
Ráérünk még a fűtött szobára meg a téliesítésre gondolni. Reggelizzünk, ebédeljünk,...
Vagány hely a virágoknak
Igazi városi kiskertészeknek is jól jöhet a falra ez a dekoratív kispolc, ami az...