Bika, a komfortos


Biztonság, stabilitás, anyagközpontúság – röviden így jellemezhetők azok, akik április 20. és május 20. között jöttek világra. Nehezen találni a Bikánál szilárdabb, stabilabb személyiséget. Állhatatos, megbízható és rendíthetetlen emberek, akik az élet anyagi oldalára helyezik a hangsúlyt.

A Bika rajong a rutinért, a biztonságért, a gyakorlatiasságért és az ételekért. Haragjuk lassan bukkan a felszínre, de ha megjelenik, valóban rémisztő.
Legtöbbször több szálon kapcsolódnak az otthonukhoz és egyéb tulajdontárgyaikhoz, ezeket ugyanis értékes befektetésnek tekintik ebben az ingatag világban. Otthonuk békét és nyugalmat sugároz. Az idősebb Bikák ízlésüket életük korábbi szakaszában alakították ki, ám kortól függetlenül rajonganak konzervatív és hagyományos, valamint az osztályon felüli és luxus dolgokért. Imádják a drága pamlagokat, gigantikus televíziókat, királyi ágyakat, hatalmas kádakat. Esztétikai érzékük igen fejlett. Sokan közülük élénken érdeklődnek az építészet, a lakberendezés iránt és tudatosan figyelik azokat a lehetőségeket, melyekkel jelenlegi lakhelyük tovább fejlődhet. Mivel föld jegy, otthonában nagy hangsúlyt kapnak a természetes anyagok. Kiváló kertészek, így a növények sem hiányozhatnak otthonukból. Biztonságra törekvő lénye miatt otthonát minden módon megvédi az illetéktelen behatolóktól.A Bika nappalija a határtalan lazítás és relaxáció területe. Ebben döntő szerepet játszik a puha bútorzat. Egy hatalmas, telepárnázott dívány, melyet szép formája miatt vásárolt meg, a szoba tökéletes fókuszpontja lehet és egyben olyan hely ahol egy fárasztó nap után megpihenhet. Kedveli a patinás bőrbevonatot, a virágmintákat. Nem dobja ki a régi bútorokat, inkább minőségi anyagokkal felújíttatja azokat. Legyen a nappaliban puha padlószőnyeg, minél bolyhosabb, minél fényűzőbb, annál jobb. Szóba jöhet még az egyszínű fapadló, illetve a természetes kőburkolat is. A világításnak az ellazulást, a romantikus hangulatot kell segítenie, ezért nem árt fényszabályozós kapcsolót alkalmazni. A falak hangulatvilágítását bronzból vagy rézből készült lámpákkal oldhatják meg.A Bika szeret enni, tehát a konyha fontos helyiség az otthonában. Szívesen kísérleteznek új ízekkel, fűszerekkel, ezért ezek tárolása és a különféle eszközök nagy hangsúlyt kapnak nála. Konyhájában, amennyire csak lehet, a bútorzat készüljön fából, és ha van rá lehetőség, egy szabadtűzű tűzhellyel megkoronázhatja a berendezést. Az ő konyhájukból nem hiányozhat a szakácskönyveket tartó polc és egy tágas palacktartó sem. Sok Bika számára nélkülözhetetlen kincs a kamra.
Hálószobájának kötelező kelléke a hatalmas, puha ágy, melyen a legfinomabb anyagú paplan és számos nagy párna hever. Némelyik Bika megengedi magának az olyan cicomákat, mint a csipkék, fodrok, gazdag hímzések.Fürdőszobája rengeteg lehetőséget kínál a fizikai élvezetek számára. Inkább kádban szeretnek hosszan fürdőzni és nem ritka, hogy nem kerámia járólapra, hanem puha padlószőnyegre lépnek ki. Alapvető kellék a fűtött törölközőtartó.
Színei a halványkék, halványzöld, rózsaszín és minden pasztell árnyalat. Anyaga a sárga- és vörösréz, a bronz, a smaragd és a jáde. Kedvenc növényei a százszorszép, a gyűszűvirág, a liliom, a mák, a kankalin, a rózsa és a viola, az alma-, körte- kőris- és fügefa.
Tipp
Meglephetjük a Bakokat művészeti albumokkal, bronz vagy réz szobrokkal, festményekkel, ritka, cserepes növényekkel vagy egy hatalmas, illatozó, gyönyörű rózsacsokorral.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A kikelet színe: a zöld
A friss zöld szín maga az élet: az egészség, a kibontakozó tavasz jelképe. Árnyalataiban...
Indiánnyár otthon
Ráérünk még a fűtött szobára meg a téliesítésre gondolni. Reggelizzünk, ebédeljünk,...
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...