Bak, a célratörő


Páros lábbal állnak a földön – leginkább ez jellemzi a december 22. és január 20. között születetteket. Mottójuk: tudom, akarom, teszem. Otthonuk pontosan tükrözi gondolatvilágukat, lássuk hogyan!

A bak jegy szülöttei szavahihetőek és büszkék, racionálisan, tervezetten, praktikusan élnek. Nem is tagadják, mennyire sikerorientáltak.
Lakáseszményük az olyan testre szabott környezet, amelyből erőt tudnak meríteni a munkájukhoz. Az egyszerű, visszafogott megoldások hívei, alapszíneik a fehér és a fekete, illetve a fekete és a szürke színek kombinációja, az élénk, kiegészítő színek közül pedig a napsárga, lila, bordó és az almazöld a kedvencük. A személyiségükhöz a természetes anyagok illenek: a tégla, a szén, a gránit, a bőr, a kő, a fa. Kedvelik a kézzel készített tárgyakat, a kerámiát, a kovácsoltvasat, a fafarágosokat.
A motívumok közül a geometrikus formák illenek leginkább a bakokhoz.Közel állnak hozzájuk a nemesen egyszerű, már-már szigorú megoldások. Otthonuk berendezése drága, de nem hivalkodó. Szívesen kombinálják a modernet az antikkal, tisztelik a tradíciókat, ugyanakkor esküsznek a különleges, designer darabokra is. Nem sajnálják a pénzt sem az árverésen kikiáltott drága holmikra, sem pedig az egyedi tárgyakra.Az esztétikumnál fontosabbnak tartják a praktikumot, ami elsősorban konyhájuk berendezésénél szembetűnő.
A bakok a sikerre születtek, ezt azonban nem kevés munkával érhetik csak el. A napi stressz oldásához szükségük van a pihenésre, a szó szoros értelmében vett lazításra. Épp ezért otthonukban nem ritka a házi szauna, a fittness terem, a pezsgőfürdő, a luxusszámba menő masszázsfotel és a tudományos alapon megtervezett ágy. Egyébként hálószobájuk rafináltan egyszerű és kényelmes.A bakoknak nagyon fontos a tisztaság és a rend. Szeretik az egyszerűséget és csak olyan dolgokat tartanak otthonukban, amire biztosan szükségük van. Elvük a célszerűség. Ez helyénvaló, de érdemes néha friss energiát is becsempészni a megszokott környezetbe: egy-egy kép, hangulatos gyertyatartó, néhány apró dolog, melyek feldobják otthonukat. Ha plusz energiához szeretnének jutni, érdemes megvizsgálniuk a feng shui szerinti Kreativitás területet. Ez a bejárat középtáji részéhez esik. Ha itt érdekes könyvek, kiegészítők találhatók, könnyebben jutnak majd hozzá ezekhez az energiákhoz.
A bakok a tartós bútorokra esküsznek. Ha sokat költenek otthonuk berendezésére, azt sosem sznobságból teszik, hanem azért, mert mindig hosszú távra, akár egy életre terveznek.
Tipp
Ha meglepnénk őket valamivel, csakis jó minőségű kiegészítőket ajándékozzunk nekik, melyek szépek, funkcionálisak és biztonságosak is egyben.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Indiánnyár otthon
Ráérünk még a fűtött szobára meg a téliesítésre gondolni. Reggelizzünk, ebédeljünk,...
Deák Marcsi
Konyha színeinek összehangolása
Kedves Marcsi! Konyha felújításhoz kérném szíves segítségét.
Deák Marcsi
Milyen legyen a konyhabútor?
Kedves Marcsi, a konyhabútor kiválasztásában kérném a segítségét.
Otthon vidéki hangulatban
Egyre többen választják a vidéki élet nyugalmát és csendjét a nyüzsgő metropoliszok...
Egy apróság, ami aztán jelentősen befolyásolja otthona összképét
Ha éppen most tervezési fázisban van otthona felújítását illetően, akkor nagyon jó,...