hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Ide rejti a karácsonyi ajándékokat a lakosság nagy része

Nem találnak neki helyet, vagy túl körülményesnek ítélik a megálmodott tárolóhely kialakítását a magyarok, emiatt sokaknak okoz gondot a szezonális holmik tárolása – derül ki az IKEA felméréséből. Ugyan a lakosság 39 százaléka a ruhásszekrényben talál helyet a karácsonyi ajándékok elrejtésére, a tartós tárolóhelyek kialakítására sokan továbbra is keresik a megoldást. 

Jobb kihasználtság, rendezettebb otthon

A szezonális holmik megfelelő tárolása nemcsak a tárgyak épségéről gondoskodik, de az otthon is rendezettebbnek, tágasabbnak tűnik, ha mindennek van helye. A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek jobban ki is használják a tárgyaikat, ha mindig pontosan tudják, hogy hol vannak, illetve, ha például a téli holmik nem kerülnek a nyári ruhák útjába, vagy fordítva.

A karácsonyi szezonban a díszek és a fenyőtalp mellett még néhány extra doboznak kell helyet találni: a már megvásárolt ajándékokat ugyanis az ünnepekig el kell rejteni kíváncsiskodó szeretteink elől. Az IKEA Otthoni tárolás felmérése szerint a magyarok igazi klasszikusokat választanak, ha arról van szó, hová rejtsék a karácsonyi ajándékokat. A leggyakoribb hely a ruhásszekrény (39%), de az ágy alá (20%) és a kabáttárolóba (9%) is gyakran kerül ajándékozásra váró csomag.

A szezonális tárgyaknak nehéz helyet találni

Az ajándékok elrejtését még megoldják, a szezononként elővett tárgyak tárolása azonban már komoly kihívásokat okoz a magyaroknak. A legtöbben a nehéz hozzáférhetőség és a helyhiány miatt bosszankodnak. Karácsonyi dekoráció, szánkó vagy akár a kültéri bútorok – a megkérdezettek mintegy 10 százaléka mondta azt, hogy már keresi a megoldást arra, hogyan tudna helyet találni azoknak a holmiknak, amiket csak az év bizonyos szakában akar elővenni.

Azok, akik már megpróbáltak megoldást találni a tárolási problémákra, leggyakrabban ismerősökön, családon, barátokon keresztül, illetve Google vagy más kereső használatával, esetleg bútoráruházak webshopjából inspirálódva keresik a számukra leginkább megfelelő tárolási lehetőségeket. Akik úgy érzik, hogy minden igyekezetük ellenére még mindig nem tudják, hogyan lehetne okosabban tárolni a szezonális holmijaikat, a kinézett tárolási megoldásokról a nehéz megvalósíthatóság, a megfelelő tárolóhely hiánya vagy az időigényesség miatt mondtak le legtöbbször.

christmas-6832802_1280.jpg

Népszerűek a dobozok és a több funkciós bútorok

A szezonális tárgyak tárolására szolgáló eszközök között a tároló dobozok, a tároló funkcióval ellátott bútorok és a rendszerezők a legnépszerűbbek. A magyaroknak emellett fontos, hogy a tárolási megoldások stílusosak és esztétikusak legyenek, miközben maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló helyet.

A megkérdezettek 44 százaléka hajlandó lenne pénzt költeni a tárolási megoldásokra. A válaszadók 29 százaléka 10 ezer forint alatt hajlandó költeni, míg a 15 százalékuk 10-25 ezer forint közötti összeget is fizetne azért, hogy jó helyen tudja szezonális holmijait.

Fotó: Pixabay



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hírek
Már csomagpontokra is lehet rendelni az IKEA-tól
Újít az IKEA: immár csomagpontokon is átvehetőek a rendelések.

Hírek
Robbanás veszélye miatt hívja vissza kávéfőzőjét az IKEA
Robbanás veszélye miatt visszahívja az IKEA a METALLISK névre hallgató eszpresszó kávéfőzőjét. Ha ilyet vásároltál, kérheted a termék árának ...

Dekor
Ezek lesznek az idei ünnepi dekorációs és vendégváró trendek
Alig több mint egy hónap és itt a karácsony! Érdemes már most előre megtervezni, hogyan szeretnénk feldíszíteni otthonunkat, és azt is, hogy mivel ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek