Az Év Lakberendezői


A Lakberendezők Országos Szövetsége néhány hete osztotta ki az Év Lakberendezője díjakat. A négy kategória – az Év Lakberendezője, az Év Lakberendezője Közönségdíj, az Év Pályakezdő Lakberendezője és az Év Pályakezdő Lakberendezője Közönségdíj – győztesei Bárdóczky Andrea, Szakos Andrea, Kopisz Judit és Cédulás Erika lettek.

Az Év Lakberendezője 2008 díjat Bárdóczky Andrea vehette át, aki a 2005-ös pályázatot hajszál híján már megnyerte. Dolgozott Londonban, kinti munkája egy családi ház komplett felújításának megtervezése és levezénylése volt. Szívéhez legközelebb a világítás megtervezése áll, szereti az érdekes, rendhagyó megoldásokat. A lakótelepi paneltől a négyszintes kastélyig szinte mindenben kipróbálta már magát az egész országban.Az Év Lakberendezője 2008 Közönségdíjasa Szakos Andrea, aki a szakmán belül is egyfajta lakberendezők között, hiszen festészettel is foglalkozik, méghozzá sikeresen.  Bátran nyúl nemcsak a vászonhoz, de a falakhoz is. Számára a legizgalmasabb, ha az antikot a modern stílussal vegyítheti, a történelmi szálat megtartva.  A klasszikus építészetben a letisztult, sallangmentes és nemesen egyszerű formákhoz vonzódik, ami munkáiban is megmutatkozik.Legnehezebb megbízásának egy minimál stílusú lakás megtervezését tartja, mivel ez tőle meglehetősen távol áll. A megoldáshoz teljesen át kellett lényegülnie, ám a végeredmény tökéletes lett. Lakásokon, családi házak berendezésén kívül tervezett már fitness klubot, kávézót, hotelt és kastély berendezést.
Az Év Pályakezdő Lakberendezője 2008 díjat vehette át Kopisz Judit, aki a Budapesti Műszaki Főiskolán informatikusként végezett, majd beiratkozott a Junior Lakberendezési iskolába és ott szerzett képesítést. „A főiskolán úgy alakult, hogy belekóstolhattunk a tervezésbe is, ez amúgy is érdekelt, így  innen – mondhatni egyenes út vezetett a lakberendező iskolába” – avat be a múltba. Tervezés közben szinte szárnyal, legyen szó bármilyen stílusról. Szívesen tervezne külföldieknek kulcsrakész házakat, villákat leginkább angol vagy rusztikus stílusban. Jól beszél angolul, és most tanul spanyolul is.Az Év Pályakezdő Lakberendezője 2008 Közönségdíjasa Cédulás Erika, aki korábban egy biztosítási brókercégnél dolgozott. Szívéhez leginkább a mediterrán, ezen belül a provence-i stílus áll közel.  Talán ezért is a békés, nyugodt, lassú folyású vidéki életvitelt tartja vonzónak. Egyébként kedveli a változatos feladatokat.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Otthon vidéki hangulatban
Egyre többen választják a vidéki élet nyugalmát és csendjét a nyüzsgő metropoliszok...
Kamarás Borbála
Segítség, új házba költöztünk
Tisztelt Hölgyem, Uram. Vettünk a 180nm-es kockaházat, emeletráépítéssel, mely a...
Bárány Sándor
Veszélyesek-e a csúsztatott zsalus épületek?
Kedves Borbála! Érdeklődnék, hogy a 60-as években épült csúsztatott zsalus épületeknél...
Deák Marcsi
Hogyan rendezzem be a hálószobámat?
Jó napot. Tippet szeretnék, hogyan rendezzem be a hálószobámat, ami épp a tetőtérben...
Válasszon egyedi homlokzatszínt!
Ha ruháról vagy lakástextilről van szó, könnyen választunk színeket, de hogy milyen...
Ellentétek harmóniája a belvárosban
Különböző kultúrák, eltérő ízlés – kezdetben nem volt könnyű helyzetben az a házaspár,...