hirdetés
hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kényelem konténerekből

Mintha nem is Budapesten lennénk. Friss, hívogató, és szinte egybeolvad a telket körbeölelő erdővel ez a konténerház, amelynél a gyors kivitelezés mellett az otthonos belső tér megteremtése volt Ágnes elsődleges szempontja.

Adott volt ez a csodás budai telek, szinte az erdő közepén, és tulajdonképpen egyetlen nehezítő tényezővel állt szemben Ágnes: az idővel. Fontos volt ugyanis, hogy mihamarabb beköltözhessen a házába, így Csupor Anna nemcsak a lakberendezői tapasztalatait vetette be, hogy eleget tegyen testvére, Ágnes kérésének, hanem magát a házat is ő tervezte.

„Külföldön sokkal inkább hagyománya van a konténerházaknak, itthon állandó, téliesített lakhelyként még nem nagyon használják, pedig sok előnye van. Például könnyű hozzá alapot készíteni, az önhordó szerkezetre azonnal jöhetnek a falak, a konténerek bármilyen variációban összeépíthetők, és a lejtős telek sem jelent akadályt. Ráadásul ezeket a régi konténereket nem egyszerűen újrahasznosítjuk, hanem új funkciót adunk nekik, ezt hívják divatos angol kifejezéssel upcyclingnak” – sorolja a pozitívumokat Anna.

Mivel nem szerették volna, hogy a kész épület konténerháznak látszódjon, ezért mindent alaposan átgondoltak. Végül a fő lakrészt négy darab magasított hajózási konténerből alakították ki, amelyekhez egy ötödik önálló vendégházként kapcsolódik.

Szöveg: Serfőző Melinda Fotó: Illés Kata, Illés Barna Styling: Horváth Vera

CÍMKÉK:


hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Stílusos előszobák, közlekedők
Amikor a vendégek belépnek otthonunkba, először az előszobát pillantják meg. Ha szeretnénk jó benyomást kelteni, érdemes a berendezésére nagyobb ...

Dekor
Gyűjtőszenvedély: Benedict Winterrel beszélgettünk
Műkincsek, aukciók: egyeseknek hobbi, másoknak kiváltság. Benedict Winter maga is a szép tárgyak szerelmese, aki a Christie's aukciósház Privát ...

Inspiráló helyiségek
Virágos rét tálalva: Halmos Monikával beszélgettünk
Andersen egyik meséjében a virágok bált rendeztek, rózsalányok keringőztek jácintifjakkal. Ilyennek képzeltük Halmos Monika, a Rózsakunyhó ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hírek
Fenntartható fejlesztések és újdonságok a SPAR-nál
Fenntarthatósági törekvései egyikeként összesen 25 tonnával csökkentette a műanyaghulladék mennyiségét a SPAR Magyarország.

Inspiráló helyiségek
Ez lehet az év legnagyobb konyhai trendje
A tengerentúlon már nagy népszerűségnek örvendenek az összecsukható karral rendelkező, tűzhely fölé szerelt edénytöltő csaptelepek.

Stílusos otthonok
Eladó Robin Williams egykori otthona
Felesége 25 millió dollárért árulja a 2014-ben elhunyt Robin Williams sziklákra épült luxusotthonát.








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek