Okosotthon időben tervezve


Építkezés előtt teljesen természetes, hogy megtervezzük, hogyan lenne a legkomfortosabb a helyiségek elrendezése. Eldöntjük, hova kerüljenek a konnektorok, lámpák, villanykapcsolók, és ennek megfelelően szakemberekkel megterveztetjük az elektromos vezetékelést. Megéri mindenre kitérő alapossággal terveznünk, mert a gondos építtetés, valamint az eszközberuházás költsége megtérül a később tapasztalható olyan előnyöknek köszönhetően, mint az energiatakarékosság, az automatizáltság, vagy az optimális hőháztartás.

Somfy, okosotthon, nyílászárók, árnyékolók, függönyök, redőnyök, motoros, rádiókapcsolat, mobil, tablet, TaHoma®

 

Megfelelő árnyékolókkal javítható az otthon hőszigetelése és zajvédelme, hiszen az árnyékolók az időjárás- és fényviszonyoknak megfelelően nyáron kirekesztik a túlzott napsugárzást, télen pedig beengedik a meleget adó fényt. A motoros ányékolók önmaguktól működnek, és persze precízen beprogramozhatók, így nyugodtan rábízhatjuk magunkat az elektronikára akkor is, amikor éppen nem vagyunk otthon, mert szobáink kellemes hőmérséklete távollétünkben is megóvható.

Az okosotthonban a függönyök gombnyomásra széthúzódnak, ha kézi erővel meghúzzuk őket, a motorok azonnal beindulnak, a redőnyökhöz és napellenzőkhöz csatlakoztatható érzékelők figyelik az időjárást, és még sorolhatnánk. Annak érdekében azonban, hogy ne kelljen a motorizált redőnyökhöz, függönyökhöz és más árnyékolókhoz később behúzni a 220 Voltos vezetéket, időben meg kell tervezni ezeknek az elhelyezését és működtetését is. A redőnyöket meghajtó motorok a redőnytengelyben helyezkednek el, és csak egy csatlakozási lehetőséget kell biztosítani nekik, ráadásul energiafelvételük is általában csekély. Mivel a Somfy okosotthon rendszer rádiós, ezért a vezérlés és a motor között nincs szükség vezetékekre.

A modern kori megoldásoknak köszönhetően a ház árnyékolói, nyílászárói, kapui és kamerái, sőt a fűtése is egyszerűen működtethető a TaHoma® box segítségével. Így mindig kapcsolatban lehetünk az otthonunkkal. Tableten, vagy mobiltelefonon ellenőrizhető, vagy távolról vezérelhető minden okosotthon eszköz. Létrehozhatunk különböző időzítéseket és forgatókönyveket, azokat bármikor egyszerűen elindíthatjuk, vagy módosíthatjuk.

Somfy, okosotthon, nyílászárók, árnyékolók, függönyök, redőnyök, motoros, rádiókapcsolat, mobil, tablet, TaHoma®

A TaHoma® által az otthon kényelmes, biztonságos és energiatakarékos lesz.(x)

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Lámpást a mobilból
Tegye fel a kezét, aki érezte legalább egyszer is életmentőnek, hogy újabban minden...
Deák Marcsi
Milyen legyen a függönyök színe?
Kedves Marcsi! Szeretnék javaslatot kérni h.egy kis lakás nappalijába milyen színű...
Kamarás Borbála
Milyen színekkel tegyem hangulatosabbá a konyhámat?
Kedves Borbála! A konyha, nappali, étkező egy légtérben van. A konyha magasfényű...
Hogyan mutatna a lilás-barnás szín a szobám falán?
Kedves Borbála! A szobámat szeretném kifesteni. A bútoraim ilyen színűek http://www.pfifferbutor.hu/!doc/!butorok/!keptar/minimal-butor/minimal-butor-003-kicsi.jpg Lilás-barnásra...
Asztali lámpa színesen
Praktikus, könnyen kezelhető asztali lámpa, harang búrával és praktikus fogantyúval...
Mutatós és hatásos az új mobil klíma
Drága központi klíma, vagy hatástalan ventilátorok helyett íme a legújabb, távirányítással...