Állami támogatás hűtőszekrényre


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2016. július 4-étől újabb 500 millió forintos keretösszeggel készülékenként akár 45 000 forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a hűtő- és fagyasztóberendezések cseréjéhez.

állami támogatás, hűtőszekrény, hűtő, csere, vásárlás, energiatakarékos

 állami támogatás, hűtőszekrény, hűtő, csere, vásárlás, energiatakarékos

Érdemes élni a lehetőséggel és megszabadulni a régi, energiafaló hűtőszekrénytől, hiszen a Magyarországon a tíz év körüli hűtők átlagosan évi közel 400 kilowattórát fogyasztanak, az ennél is régebbi gyártmányok fogyasztása pedig ennek akár duplája is lehet, szemben a korszerű készülékek 150 kWh alatti értékével.


Ez azt jelenti, hogy a tizenéves gépet egy mindössze 149 kWh-t fogyasztó, alulfagyasztós A+++ kategóriásra lecserélve az éves áramszámlánk mintegy 10 000 forinttal lehet kisebb, az ennél is idősebb hűtőtől megválva pedig közel 30 000 forint megtakarítás adódik” — hívja fel a figyelmet Filipova Brigitta, az LG Electronics Magyarország Kft. szakértője.

 állami támogatás, hűtőszekrény, hűtő, csere, vásárlás, energiatakarékos

 

A kormany.hu-n megjelent tájékoztatás szerint a vissza nem térítendő támogatás mértéke az új hűtőgép vagy fagyasztógép vételárának 50 százaléka, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25 000 forint, A++ energiaosztály esetén 35 000 forint, míg A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén maximum 45 000 forint. Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező nyugdíjasok és nagycsaládosok a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be támogatási kérelmeiket 2016. július 4-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. Amennyiben marad rendelkezésre álló forrás, úgy 2016. július 6-tól más magánszemélyek is pályázhatnak, ha korábban nem cseréltek háztartási gépet a pályázat keretében. A pályázati útmutató megtekinthető a www.kormany.hu illetve a https://hgcs-2016.nfsi.hu/ oldalon.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Fogd és vidd az otthonod!
Nem újdonság a vágy, hogy a város zajától távol, egy eldugott kis helyen, erdőben,...
Deák Marcsi
Milyen kiegészítő szín illik a cseresznyéhez
Kedves Marcsi! Milyen szín és milyen bútorok illenek még az étkezőnkbe, ahol a cseresznye...
Bárány Sándor
Terasz felújítása
Kedves Sándor! Tavasszal felújítanánk a teraszunkat.
Robotokat alkalmaz a Terrán
Hazánkban elsőként a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. robottechnológiával készít és...
Idén is támogatja a Terrán a Várépítő pályázatot
A magyar építőipar egyik kiemelt szereplőjeként, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft....