Így lesz modern a konyhánk


Nem csak a bútorokkal tehetjük konyhánkat 21. századivá, legalább ilyen fontos, hogy a konyhában használt eszközök, gépek és anyagok megfeleljenek napjaink kihívásainak és maximálisan a kényelmünket szolgálják. Ezekből mutatunk ízelítőt.

A modern lebegő konyha

A legmodernebb konyhabútorok mind kivitelezésükben, mind látványukban számos újdonsággal szolgálnak. Az ALNO Fly Edition programja új lehetőséget nyit a konyhatervezésben. A légies és könnyed megjelenésű frontokkal úgynevezett lebegő konyhát alakíthatunk ki. Itt a szekrények alátámasztás nélküliek, szinte a levegőben állnak, innen az elnevezés. Egy újonnan kifejlesztett hardver technológia segítségével az összes konyhaszekrény elem közvetlenül a falra szerelhető, így a 39 és 65 cm magas bázis elemek összefüggően „lebegnek” a föld felett. Az új felépítési rendszernek köszönhetően konyhánkat könnyed és jól strukturált, vízszintes vonalak jellemzik, melyek egyszerűen megtervezhetők és természetes átmenetet képeznek a főzési területről elindulva a nappalin át akár a dolgozószobáig.A konyhaszekrényeken a hagyományos fogantyúkat csupán egy fogantyúcsatorna helyettesíti, így jön létre az ajtólapok, a bútortestek és az anyagok közötti tökéletes egység.Modern konyhába modern mosogató

A mosogató beépítésére többféle lehetőség kínálkozik, ám a modern stílushoz legjobban a munkalappal egy síkba épített mosogató illik. Ez a megoldás praktikus és higiénikus, hiszen a munkafelület egyetlen mozdulattal tökéletesen megtisztítható, még a folyadékokat is egyszerűen bele lehet terelni a mosogató medencébe.

 A BLANCO mosogató kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik ezen a téren, elegáns és a legmagasabb elvárásoknak is megfelel. A jól átgondolt beépítési módokkal kényelmesen megoldható a munkalap és a mosogató zavaró élek nélküli összekapcsolása.Új anyagok a modern konyhákban

2011 őszén az ALNO AG egy új, csúcstechnológiás terméket mutatott be a konyhabútorok piacán: ez a felület a kerámia. A 100%-ban természetes anyag az innovációs designt egyesíti a prémium konyha know-how-jával. Az ALNO CERA kerámia felület a karcállóságával, kopásállóságával valamint könnyen tisztíthatóságával megfelel a legszigorúbb követelményeknek és a legmagasabb igényeknek.
A 3 mm vastagságú kerámia felület használható a bútorfrontokon és az oldalborításokon is. Egyedi igények esetén akár a páraelszívó külső burkolata is készülhet ugyanebből az anyagból, így konyhánk egységes megjelenést kap.Az új design vonal két új színben és két új változatban kapható: a világos színű Oxide Avorio és a sötét színű Oxide Nero felület foganytúval (ALNO CERA) és fogantyúmentes változatban (ALNOSTAR CERA).

A nélkülözhetetlen elszívó

Napjaink modern konyhája már elképzelhetetlen a felesleges párától és illatoktól megszabadító elszívó nélkül. Az Elica elszívó az alapvető funkciókon is túlmutat, nem csupán egy nélkülözhetetlen konyhai készülék, hanem a helyiség dísze, meghatározó látványeleme.

 Az egyedi szuper kompakt „minden egyben” rendszer, amit az Elica szabadalmaztatott a piacon, forradalmasította az otthoni szellőztetést. Az Evolution technika a magas teljesítmény alapja. A fejlesztés során a levegőtisztítót, a Magic Wand (Varázspálca) kapcsolót, az erős és hatékony zsírszűrőt, továbbá a hosszú élettartamú aktív szén filtereket egy kompakt acél hengerbe építették. Ezek a készülékek távirányítóval is vezérelhetők, mely természetesen külön megvásárolható a készülékekhez.

 Az Elica új design elszívója legjobban egy madár szárnyára emlékeztet, innen a név is Seagull azaz sirály. A könnyed, légies megjelenés és a 21. századi technológia ötvözete egy szemet gyönyörködtető, formabontó készülékben teljesedik ki. Az Elica Design Center csapata Fabrizio Crisá vezetésével ismét nagyot alkotott. A perimetrikus technológiával működő páraelszívó rendkívül hatékony kapacitással bír, emellett alig hallhatóan, csendes üzemmódban teszi a dolgát. A Seagull gázfőzőlaphoz és üvegkerámia főzőlaphoz is kapható.

 

 
D&T Design és Technik Bútorstúdió – 1132 Bp. Visegrádi u. 30.
Telefon: 06 1/239-2996
www.dt2000.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Komposztálj teával!
A tea előnyös élettani hatásairól egész szakirodalom áll rendelkezésünkre, arról...
Bárány Sándor
Térkőburkolat a medence alá
Tisztelt Bárány Sándor! Kertünkbe medencénk alá kör alakú, kb. 4 m átmérőjű térkőburkolatot...
Indiánnyár otthon
Ráérünk még a fűtött szobára meg a téliesítésre gondolni. Reggelizzünk, ebédeljünk,...
Megtervezték a világ legszebb zsebkendőtartóját
Íme a bizonyíték, hogy milyen nagy változáson mehet át egy egyszerű, hétköznapi tárgy,...