Készíts üdítőt otthon!


Mindenkinek, aki elmúlt 20, még élénken él emlékezetében a régi, patronos, szódásszifon. Felettük eljárt az idő, de nem úgy, a finom, pezsdítő, hideg üdítőitalok felett, melyeket akár otthon, saját kezűleg is elkészíthetünk. Nem kell hozzá más, csak egy SodaStream szódagép.

Hány bubival kéred?
A SodaStreammel ezentúl otthon is könnyedén készíthetük szódát, fröccsöt, vagy a SodaStream szörpökkel a család kedvenc üdítőit. Ez a szénsavasító rendszere magából a szódakészítő gépből, a szén-dioxid patronból, valamint a műanyag palackból áll. A gépek többféle színben és designban kaphatók, kiválaszthatjuk a konyhánkba, étkezőnkbe leginkább illőt.
A SodaStream használata lényegesen egyszerűbb, mint a régi szódásszifonoké. Csupán öt lépés, és máris fogyaszthatjuk a hűsítő üdítőket, fröccsöket:
A szénsavasító palackot a jelölésig kell tölteni csapvízzel, majd a palackot a gépre kell csavarni. Párszor meg kell nyomni a szénsavasító gombot, ha pedig ízesíteni szeretnénk, a szörpöt a palackba töltjük, és óvatosan összerázzuk a vízzel.A hagyományos szódásszifonokkal szemben a SodaStream szifonokat ritkábban kell cserélni. Néhány hónapra, vagy akár fél évre is elég lehet egy szifon, hiszen egyetlen CO2 palack átlagosan 80 liter vízhez elegendő. Azt is eldönthetjük, hogy hány bubival kérjük a vizet. A szénsavasító gomb megnyomásával magunk szabályozhatjuk, hogy mennyi szénsav kerüljön egy-egy palack vízbe.Az évszakonként is változó ízű szörpökből választhatunk citromot, narancsot, körtét, málnát, citrom-lime-ot, citrom-lime light-ot, erdei gyümölcsöt, colát, cola zero-t, és energia italt. A szörpök egy része természetes anyagokból is készül. Egy üveg szörpből 12 liter üdítőt készíthetünk.
Kiemelt szerep jut a környezetvédelemnek, hiszen mind a szóda, mind pedig az üdítők elkészítése során csapvizet használunk, amely hazánkban kiemelkedően jó minőségű. A PET-palackok mellőzése szintén jelentősen csökkenti a környezet terhelését. A palackok újratölthetők.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Indiánnyár otthon
Ráérünk még a fűtött szobára meg a téliesítésre gondolni. Reggelizzünk, ebédeljünk,...
Bárány Sándor
Lehetne a zuhanyzótálca öntöttbetonból?
Kedves Sándor! Öntött beton zuhanyzótálcát szeretnénk a nyaralóba.
Kamarás Borbála
Milyen színűek legyenek a bútorok?
Kedves Borbála! Otthonunkban a nappali-konyha és étkező egy légtérben található....
Milyen színű bútorokat válasszunk a tetőtéri szobába?
Kedves Borbála! Fiam, aki 20 éves, szeretné a szobáját a saját ízlése szerint át/berendezni....
Hogyan integráljuk a fürdőszobát a lakótérbe?
Míg a korábbi évtizedekben a fürdőszoba csupán alapvető funkcióját töltötte be,...
Kikötő, nem csak hajóknak
  Dorottya és családja nem nyaralónak hívják tihanyi házukat, hiszen az év bármely...